Tgrt Haber

KPSS önlisans hemşirelik taban ve atama puanları! 2022 KPSS hemşirelik baraj puanı!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
03 Kasım 2022 11:52 - Güncelleme : 03 Kasım 2022 13:39
KPSS önlisans hemşirelik taban ve atama puanları! 2022 KPSS hemşirelik baraj puanı!

ÖSYM tarafından yapılan KPSS sınavı sonrası hemşire adayları sınav sonrası taban puanı araştırmasına başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından alımlarının duyurulduğu hemşirelik için başvuru şartları arasında KPSS puanı aranmaktadır. Peki, hemşirelik için KPSS taban puanının kaç olması gerekir?

Bugün açıklanan KPSS​ önlisans sınavı sonucu adaylar tercih için taban ve tavan puanlarını araştırmaya başladı. Hemşirelik puan​ türü ve puanları KPSS önlisans sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından merak edilmeye başlandı. 

KPSS ÖNLİSANS KPSS HEMŞİRELİK TABAN PUANLARI 

KPSS 2022 önlisans hemşirelik taban henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıllarda ise Merkezi atamada toplam 2582 kontenjan ayrılmış ve bu kontenjanların 1539'u Lisans, 912'si Önlisans,131 tanesi de Ortaöğretim mezunlarından alım yapıldı. 

KPSS ÖNLİSANS HEMŞİRELİK PUAN TÜRÜ NEDİR?

KPSS önlisans puanı içinde hemşirelik bölümü KPSS P3 türünden alım yapmaktadır. KPSS P3 türü ise Genel Kültür-Genel Yetenek testleri baz alınır. P3 puan türünde 2 yıl boyunca iki kere merkezi atama yapılır. Hemşirelik başvurusu için KPSS önlisans sınavından en az 65 puan alınması gerekir. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...