Tgrt Haber

LGS'ye sayılı günler kaldı! Uzman isim başarıya götüren tüyoyu paylaştı: Çözemediğiniz sorulara odaklanın

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
31 May 2023 15:58 - Güncelleme : 31 May 2023 16:21

LGS sınavında heyecanlı bekleyiş sürüyor. Hem öğrenciler hem de velilerde heyecan dorukta. Peki sınava girecek öğrenciler nelere dikkat etmeli? TGRT Haber’de Adil Kurt, sınava 3 gün kala başarıya götüren tüyoları verdi. 

2023 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı bu pazar günü tüm ülke genelinde yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı​ (MEB) geçtiğimiz günlerde LGS​ sınav giriş belgesini lise adayların erişimine sundu. Haliyle öğrenciler de ebeveynler de heyecanlı. 3 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşecek sınavda aday öğrencilerin sınavda dikkat etmeleri gerekenler neler? TGRT Haber’de eğitim uzmanı Adil Kurt, sınava 4 gün kala başarıya götüren taktiği verdi. 

ZEKA VE BİLGİ SINAVI DEĞİL 

Liselere geçiş sınavının zeka sınavı olmadığını kaydeden Kurt, “Bilgi ölçme sınavı değil bilgiyi yorumlama, analiz etme, sebep sonucu görebilme ve zamanı doğru kullanma sınavıdır. Öğrenciler bugüne kadar girdiği deneme sınavlarında yapamadıkları sorulara odaklanmalılar. Benzer sorular çıktığında motivasyonu düşmeden ilerleyebilirler” dedi. 

ÖĞRENCİLER ZOR SORUYA TAKILMASIN

Öğrencilerin başarılı olduğu derslerden başlamasını öneren Kurt, “Sınavda asla kolay soru anlamamalı. Eğer öğrenci sürekli başarılıysa ve sınavda ilk 5. soruyu yapamadıysa o çocuk zamanı yönetemiyor. Soruyla inatlaşıyor ve zamanı kaybediyor. Zaman azalırken panik yapıyor. Bu sınav türlerinde 20 sorudan 2’si zordur. Zor soruyu çözemediyseniz onu geçiniz. Soruyu anlamadıysa 5 saniye derin nefes almalı, tekrar okusun. Zeka ve bilgi sınavı değil sınavı iyi yönetmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

AİLELER RUTİNİNİ BOZMASIN

Ailelere yönelik tavsiyelerde bulunan Kurt, şu uyarılarda bulundu: “Çocuğu strese sokmamalı, rutinini bozmamalı. Cumartesi günü çalışmamalı ve aile sınavı gündeme getirmemeli. Her zaman olduğu gibi olunmalı ve her zamanki kahvaltıyı yapmalı. Bu sınavın kaybedeni yok. Hedeflediği okula gitmek isteyenler çalışması doğrulusunda sınavlarına ulaşacaktır.”

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...