Tgrt Haber

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: Hedeflerimiz çocuklarımıza kitap okumaya aşılamak

06 May 2023 12:58 - Güncelleme : 06 May 2023 13:28
Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: Hedeflerimiz çocuklarımıza kitap okumaya aşılamak

Ağaç yaş iken eğilir sözüyle hayata geçiren Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 21 projesinden bir tanesi olan ''Bir kitap bir pencere'' adlı kitap okuma projesi yapılan sınavda, ilçe birincisi olan şampiyon öğrenciler belli oldu.

Nazilli​ İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün ve Sınav​ Komisyonu üyelerinin denetiminde gerçekleştirilen Nazilli Merkez Cumhuriyet İlkokulu ve Nazilli 50. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sınavlarda öğrenciler komisyon tarafından verilen kitaplar üzerinden sorulara cevap verdi.

ÇOCUKLARA KİTAPOKUMA​ ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK

Amaçlarının çocuklara kitap okumaya özendirmek olduğunu dile getiren Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

''Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında uygulamak üzere hazırlamış olduğu 21 projeden bir tanesi olan ‘1 kitap 1000 pencere’ okuma etkinliğimizi Sümerpark’ta gerçekleştirdik. Buradaki etkinliğe 24 ilk okulumuzu temsilen 48 öğrencimiz, 24 ortaokulumuzu temsilen 72 öğrencimiz ve 13 lisemizi temsilen 39 okul birincilerimiz katılmışlardır.''

''Bu yarışmamız ilkokullarımızın üçüncü ve dördüncü sınıflarında orta okullarımızın 5., 6. ve 7. sınıflarında, liselerimizin 9., 10. ve 11. sınıflarında uygulanmıştır. Komisyonumuzun belirlediği kitaplar çocuklarımız tarafından tüm okullarda okunmuş, her sınıf seviyesinde sınavlar yapılmak suretiyle okul birincileri seçilmiş ve bu okul birincilerimizle geçtiğimiz gün okuma etkinliğini, arkasından da test sınavımızı gerçekleştirmiş olduk. 40 dakikalık sınav sonucunda ilk üçe giren öğrencilerimiz 19 Mayıs kutlama programı etkinliklerinde ödüllendirileceklerdir.’’ olduğunu açıkladı.

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: Hedeflerimiz çocuklarımıza kitap okumaya aşılamak

MİNİKLERİN KİTAP SEVGİSİ ENGELLERİ AŞTI

İlkokul​ 3. Sınıf öğrencilerinden Elif Bade Çelik ve Nisa Çakır, 2 gün önce talihsiz kaza yaşadılar. kırık nedeniyle kollarında alçı olmasına rağmen sınavdan vazgeçmemelerine ve acılarına karşı koyarak derece almak için yarışmada takdir topladı.

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: Hedeflerimiz çocuklarımıza kitap okumaya aşılamak

İLÇE ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

İlkokul, ortaokul ve liselerde okul birincilerinin katıldığı sınavlarda 24 öğrenci ilk üç dereceyi paylaştı. Sınavda ilkokul 3. sınıflarda Hakan Aktepe, 4. sınıflarda Asmin Tektaş, ortaokul 5. sınıflarda Eslem Manan, 6. sınıflarda Senem Yaman, 7. sınıflarda Tuana Özkan, lise 9. sınıflarda Meryem Bayazit, 10. sınıflarda Feyzanur Kılınç ve 11. sınıflarda Fatmanur Uğur birinci oldu. Yarışmada ilk 3 dereceye giren öğrencilerin 19 Mayıs Kutlama törenlerinde ödüllendirileceği bildirildi.

DÜNYACA ÜNLÜ YAZARLARIN ESERLERİ OKUNDU 

Okuma birincilere dünyaca ünlü yazarların kitapları okutuldu. bunlardan bazılar, Sinan Yaşar, Anıl Basılı, Jack London, Gülten Dayıoğlu, Muzaffer İzgü, Şermin Yaşar, Vasconcelos, Cahit Zarifoğu, Cengiz Aytmatov, Ben Miaelsey, Sabahattin Ali, Yakup Kadri Karaosmanoğlu ve John Steinbeck’in eserleri okundu.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...