Tgrt Haber

Öğretmenlere çevrim içi kariyer sınavı! MEB takvimi açıkladı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
04 Ekim 2023 10:15 - Güncelleme : 04 Ekim 2023 10:53
Öğretmenlere çevrim içi kariyer sınavı! MEB takvimi açıkladı

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin kariyer sınavının çevrim içi olarak yapılacağını açıkladı. İşte sınav takvimi...

 KMilli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin kariyer sınavıyla ilgili kararını duyurdu. Bakanlık, 19 Kasım'daki sınavın çevrim içi olarak yapılacağını açıkladı.

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Uygulama Kılavuzu, güncellenerek MEB​'in internet sitesinde yayımlandı.

25 Eylül tarihinde başlayan sınavın başvuru süreci, 4 Ekim Çarşamba günü Türkiye saati ile 23.59'da tamamlanacak. Sınava başlama, 19 Kasım'da Türkiye saati ile 10.00-13.00 saatleri arasında olacak. Çevrim içi sınav uygulaması yurt içi ve yurt dışında, Türkiye saatine göre aynı gün ve saatte başlayıp, aynı gün ve saatte sona erdirilecek.

Sınavda beşer seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav süresi 135 dakika olarak uygulanacak.

ENGELLİ ADAYLAR YENİDEN TALEPTE BULUNACAK

Sınav tedbir hizmetinden faydalanmak isteyen ve sınav başvuruları esnasında sınav tedbir talep eden engelli adayların, sınavın çevrim içi olması ve tedbir uygulanacak engel türlerinin yeniden belirlenmesi nedeniyle 11 Ekim ve 16 Ekim tarihleri arasında https://basvuru.meb.gov.tr/ internet adresinden yeniden talepte bulunmaları gerekecek.

SONUÇLAR 24 KASIM'DA

Sınav soru ve cevapları, 20 Kasım'da, sınav sonuçları ise 24 Kasım'da http://www.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacak.

https://twitter.com/tcmeb/status/1709465230940520953

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...