Tgrt Haber

Okullarda devamsızlık kalktı mı? Okullarda devamsızlık kaç gün, sınır nedir?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
21 Şubat 2023 08:34 - Güncelleme : 21 Şubat 2023 09:28
Okullarda devamsızlık kalktı mı? Okullarda devamsızlık kaç gün, sınır nedir?

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremin ardından dün akşam Hatay'da 6,4 ve 5,8 şiddetinde deprem meydana geldi. Çevre illerden hissedilen deprem sonrası çalışmalar devam ediyor. Deprem nedeniyle ilkokul, ortaokul ve liselerin eğitim başlama tarihi 20 Şubat olarak belirlendi. Deprem bölgelerinde ise okulların açılış tarihinin başlangıcı 1 Mart oldu. Peki, Okullarda devamsızlık kalktı mı? Okullarda devamsızlık kaç gün, sınır nedir?

Dün akşam saatlerin Hatya'da 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Saat 20.04'te 6.4 büyüklüğündeki depremin yerin 16.74 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi. Okullarda devamsızlık​ kalktı mı? Okullarda devamsızlık kaç gün, sınır nedir? 

OKULLARDA DEVAMSIZLIK KALKTI MI?

Devamsızlık şartlarını araştıran öğrenciler, "devamsızlık var mı? " sorusunu araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan​,"Devam şartı aramayacağız. Diğer illere naklini almak isteyen öğrencilerimize her türlü kolaylığı gösteriyoruz. Diğer illerde eğitimi devam edebilecek pansiyonlu okullarına geçiş yapabilecekler." dedi. 

Okullarda devamsızlık kalktı mı? Okullarda devamsızlık kaç gün, sınır nedir?

OKULLAR​ NE ZAMAN AÇILACAK?

Okulların açılmasıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adana, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa'da eğitim 1 Mart, Gaziantep ve Osmaniye 13 Mart, Hatay​, Kahramanmaraş için 27 Mart olarak belirledik." ifadelerine yer verdi. 

DEVAM ZORUNLULUĞU OLMAYAN İLLER 

Devam zorunluluğu depremden etkilenen 11 ilde kaldırıldı. Buna göre Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Malatya, Elazığ ve Adıyaman’daki okullarda ikinci dönem devam zorunluluğu olmayacak. Ancak bu illerde değişiklik olabilir. Konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi. Güncel gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz. 

 

 

 

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Emir 30 Mart 2023 21:16

Nakil yaptıktan sonra devamsızlık sayılırmı

Yıldız13 Mart 2023 14:06

On ildeki sınıfta kalma var mı

Yusuf10 Mart 2023 17:30

Sınfta kalma varm

Sonraki Haber Yükleniyor...