Tgrt Haber

Son dakika: Milli Eğitim Bakanı Özer okulların kapanacağı tarihi açıkladı!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TRT Haber
22 May 2023 10:51 - Güncelleme : 22 May 2023 11:14

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada 2022-2023 eğitim öğretim yılının ne zaman sona ereceğini duyurdu. Özer ayrıca 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin ardından yani 29 Mayıs'ta da okulların tatil olacağını belirtti.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş​ merkezli depremlerin ardından eğitime verilen ara il bazlı alınan tedbirlerin ardından teker teker açıldı. Deprem​ bölgesini terk ederek başka bir ile geçmek isteyen öğrencilerin kayıtlarında kolaylık sağlanırken ayrıca öğretmen evlerinde kalabileceği ifade edildi. Üniversite ve lise sınavlarının yapılacağı tarihe günler kala Milli Eğitim​ Bakanı Mahmut Özer okulların kapanış tarihi ile ilgili soruya cevap verdi.

OKULLAR 16 HAZİRAN’DA KAPANIYOR

TRT Haber'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Özer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

1 Ağustos- 1 Eylül tarihleri arasında deprem bölgesinde 2 aylık telafi eğitim programı yapacağız. Öğrenciler illa eğitim aldıkları lokasyonda değil istedikleri ilde bu eğitimi alabilecek. Deprem bölgesine geri dönüşler devam ediyor. 82 bin 560 öğrenci geri dönüş yaptı.

16 Haziran'da okullar kapanıyor uzatma yapmadık.

YENİ ÖĞRETMEN ATAMASI OLUR MU?

Mülakatların kaldırılacağını cumhurbaşkanımız açıklamıştı. Mülakat kaldırıldığı zaman öğretmen atmasında tek kriter KPSS olacak. İnşallah bundan sonra 45 binle sınırlı kalmayacak, atama illa ki olacak. Bizim istediğimiz kardeşlerimizin bir an önce okullarına kavuşması.

29 MAYIS'TA OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Seçimdem sonra okullarımızı eğitim-öğretime hazırlamak için 29 Mayıs'ta okullarımız tatil olacak.

 

Kaynak: TRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...