Tgrt Haber

ÖSYM'den sınavlarda ek başvuru ücretine 'deprem' ayarı: Adaylar istedikleri yeri tercih edebilecek

28 Şubat 2023 22:45 - Güncelleme : 28 Şubat 2023 23:08
ÖSYM'den sınavlarda ek başvuru ücretine 'deprem' ayarı: Adaylar istedikleri yeri tercih edebilecek

6 Şubat depremlerinin vurduğu Gaziantep'te değerlendirme toplantısı gerçekleştiren ÖSYM, ek başvuru ücreti ile ilgili kritik bir karar aldı. En yakın sınavın nisan ayında gerçekleştirileceğini belirten ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, deprem felaketi nedeniyle ek başvurulardan alınan yüzde 50 ek ücretin alınmayacağını açıkladı.

Kahramanmaraş​ merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin üniversiteleri ve sınav​ merkezlerini etkileme durumlarını tespit etmek amacıyla OHAL kapsamına alınan illerin il ve ilçe sınav koordinatörleriyle "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Koordinatörleri Değerlendirme Toplantısı" yapıldı.

ÖSYM'den sınavlarda ek başvuru ücretine 'deprem' ayarı: Adaylar istedikleri yeri tercih edebilecek

Deprem​ bölgesinin durumunun değerlendirildiği toplantıda Ersoy​, ÖSYM koordinatörlüklerinin durumu ve çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. İlgili toplantıda yaraların el birliğiyle sarılacağını kaydeden Ersoy, sınav takvimiyle ilgili bilgi de verdi. Ersoy, "ÖSYM sınav takvimindeki en yakın sınav nisan ayı başında gerçekleştirilecek Milli Savunma Üniversitesinin sınavıdır. Bu sınavla ilgili mart ayının başında ek başvuru alacağız. Ek başvuruda adaylar istedikleri yeri tercih edebilecekler. Ek başvurulardan alınan yüzde 50 ek ücreti, yönetim kurulu olarak deprem dolayısıyla kaldırdık. Sınavlara girecek adaylar Türkiye'nin herhangi bir yerinde sınava girebilecek" dedi.

'MAĞDURİYET YAŞANMAMASI HEDEFİMİZ OLACAK'

Afet bölgesindeki bazı bölgelerin boşaldığını öğrendiklerini kaydeden Ersoy, "Bu bölgelerde nüfus hareketliliği çok fazla. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte sınavların nasıl yapılacağına beraber karar vereceğiz. Sınav sürecinde hiçbir bireyin mağduriyet yaşamaması temel hedefimiz olacak" ifadelerini kullandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...