Tgrt Haber

TGRT Haber gündeme getirdi, MEB geri adım attı! Bakan Tekin duyurdu: Kasım semineri online olacak

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Ekim 2023 16:31 - Güncelleme : 23 Ekim 2023 17:33
TGRT Haber gündeme getirdi, MEB geri adım attı! Bakan Tekin duyurdu: Kasım semineri online olacak

Son dakika haberi: Öğretmenlerden gelen tepkilerin ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kasım ara tatili için geçerli olmak üzere seminer döneminin online yapılmasına karar verildiğini duyurdu.

Milyonlarca öğrenci ve öğretmen yeni dönemin ilk ara tatilini 13-17 Kasım tarihleri arasında yapmayı planlarken tatil sürecinde öğretmenlere verilen seminerde değişikliğe gidilmiş, 5 günlük seminer bu yıl yüzyüze yapılacağı açıklanmıştı. TGRT Haber, bu kararla birlikte ara tatillerini kullanamayacak öğretmenlerin tepkilerini manşetine taşımıştı.  

TGRT Haber'in öğretmenlerin tepkilerini gündeme getirmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı​, geri adım attı. Bakan Tekin, kasım ara tatili için geçerli olmak üzere seminer döneminin online yapılmasına karar verildiğini duyurdu. Bakan Tekin, "Kasım ara tatili için geçerli olmak üzere seminer döneminin online yapılmasına karar verdim" dedi. 

"HEP BİRLİKTE OMUZLAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Bakan Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Eğitim öğretim sürecini hep birlikte omuzlamaya çalışıyoruz. Dönem arası tatilleri bu anlamda planlama yapmak ve değerlendirmek için önemli bir fırsat olarak görüyorum. Hem yaz boyunca yapılan değişikliklerin değerlendirilmesi ve hem de başta ortak sınavlar olmak üzere tatil sonrası yapılacakların planlanmasına odaklanmış bir planlama yaptık. İlgili genel müdür arkadaşların online sunumları ve akabinde okullarda yapılacak değerlendirmeleri detaylıca tanımladık.Ancak hafta sonu Erzurum’da öğretmen arkadaşlarla yaptığımız görüşmelerde, birçok arkadaşımızın daha önceki uygulama nedeniyle kendilerine ara tatil​ için farklı programlar yaptıkları ve bu nedenle yüzyüze programların ertelenmesi talepleri ile karşılaştım.

ÖĞRETMENLERE UYARI

Bu nedenle sadece Kasım ara tatili için geçerli olmak üzere seminer döneminin online yapılmasına karar verdim. Yalnız bir istirhamım ve bir de uyarım var. İstirhamım lütfen online sunumları dikkatlice takip edelim. Çünkü genel müdürlerimiz uygulamada karşılaşacağınız teknik ayrıntıları sizlerle paylaşacaklar. Uyarım da, Nisan ara tatili kesinlikle yüzyüze ve okullarda olacak, planlarımızı buna göre yapalım"

https://twitter.com/Yusuf__Tekin/status/1716445503288746477

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...