Tgrt Haber

MEB açıkladı: Okullardaki sosyal etkinliklere izin verilecek

02 Mart 2022 20:33 - Güncelleme : 02 Mart 2022 21:44
MEB açıkladı: Okullardaki sosyal etkinliklere izin verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullar tarafından salgın tedbirlerine uyularak yapılacak sosyal etkinliklere izin verileceğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası koronavirüsle mücadelede yeni yol haritasını açıkladı. Kısıtlamalarda büyük gevşeme yaşanan kararlara göre maske ve HES kodu zorunluluğu kaldırılırken, okullarda 2 vaka çıkması halinde sınıfın kapatılması şeklindeki uygulamaya artık gerek görülmeyecek. Pozitif çıkan öğrencinin izole edilmesi yeterli bulunacak ve eğitim devam edecek.

MEB ETKİNLİK YASAĞINI KALDIRDI

Bu karardan sonra okullarda bir yasak daha resmen kaldırıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullar tarafından salgının seyrini kontrol altında tutmak için belirlenen kural ve esaslara uygun tedbirler alınarak sosyal etkinliklere izin verileceğini bildirdi.

Bakanlıkça, illere gönderilen yazıya göre, resmi/özel okul ve kuramlarda öğrenci, öğretmen ve eğitim kurumu yöneticilerinin katılımı yapılması planlanan il/ilçe, ulusal ve uluslararası düzeydeki sosyal etkinliklerin 2020'de tedbiren iptal edildiği anımsatıldı.

Bu doğrultuda, Bakanlık merkez teşkilatı birimleri ile il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılacak sosyal etkinliklere, salgının seyrini kontrol altında tutmak için belirlenen kural ve esaslara uygun tedbirler alınarak izin verilecek.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...