Tgrt Haber

Son dakika! YÖK Başkanı duyurdu: Ukrayna'daki Türk öğrenciler için yatay geçiş tarihleri belli oldu

01 Nisan 2022 11:53 - Güncelleme : 01 Nisan 2022 12:28
Ukrayna'dan ayrılan birçok Türk öğrenci Dereköy Gümrük Kapısı'ndan yurda giriş yapıyor.

Son dakika haberi: YÖK Başkanı Erol Özvar, Ukrayna'da okuyan Türk öğrencilerin 11-15 Nisan tarihlerinde yatay geçiş için gerekli belgelerle ilgili yükseköğretim kurumlarına başvuru yapabileceğini bildirdi.

Ukrayna'dan ayrılan birçok Türk öğrenci Dereköy Gümrük Kapısı'ndan yurda giriş yapıyor.

Vladimir Putin'in 24 Şubat sabahı verdiği saldırı emri ile Rus ordusu Ukrayna topraklarını işgal girişimine başladı. Saldırıların üstünden bir ay geçmesine rağmen Türk vatandaşlarının yurda getirilmesi için çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor. 

Bunların aralarında sayıları oldukça fazla olan Ukrayna'ya üniversite eğitimi almak için giden Türk öğrencileri oluşturuyor. Resmi rakamlara göre saldırılardan önce Ukrayna'da yaklaşık 5 bin kadar Türk öğrenci bulunuyordu.

Yürütülen çalışamlar doğrutulsunda yurda dönen Türk öğrencileri bir süredir eğitimlerine devam edemiyordu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ukrayna'dan okuyan Türk öğrencilerle ilgili yaptığı açıklamada yatay geçiş şartlarını karşılamayanların Türkiye’deki üniversitelerde özel öğrenci statüsünde eğitim ve öğretimlerine devam edeceğini belirtmişti.

YATAY GEÇİŞ TARİHLERİ BELLİ OLDU

YÖK Başkanı Erol Özvar, yaptığı son açıklamada, Ukrayna'da okuyan Türk öğrencilerin 11-15 Nisan tarihlerinde yatay geçiş için gerekli belgelerle ilgili yükseköğretim kurumlarına başvuru yapabileceğini bildirdi.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Ukrayna'dan tahliye edilen kişi sayısının 15 bin geçtiğini söylemişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...