Tgrt Haber

Haydi çocuklar başarılar! Milyonlarca öğrenci üniversite hayali ile YKS’nin ilk oturumu TYT sınavında....

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
17 Haziran 2023 07:54 - Güncelleme : 17 Haziran 2023 10:17
Haydi çocuklar başarılar! Milyonlarca öğrenci üniversite hayali ile YKS’nin ilk oturumu TYT sınavında....

Milyonlarca öğrencinin katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 1.oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün düzenleniyor. İyi bir üniversite hayali kuran gençler 165 dakika boyunca kendilerine yöneltilen sorulara cevap verecek. 

Üniversite hayali ile geçen onca yıl sonrasında büyük gün geldi. ÖSYM tarafından düzenlenen YKS’nin ilk oturumu olan ve en çok adayın katıldığı Temel Yeterlilik Testi saat 10.15’te başladı ve 13.00’te sona erecek. Sınavda adaylara Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimlerinden 120 soru yöneltilecek ve 165 dakika süre verilecek.

SINAVLAR YARIN DA DEVAM EDECEK…

İkinci oturum AYT​, 18 Haziran Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek. Adaylara Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden oluşan 160 soruluk kitapçık verilecek ve 180 dakika süre tanınacak.

Üçüncü oturum YDT​, 18 Haziran Pazar günü saat 15.45'te başlayacak ve 17.45'te sona erecek. Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacak 120 dakikalık sınavda, adaylara başvuruda bulundukları yabancı dile ait 80 soruluk kitapçık verilecek.

3 milyon 527 bin 463 adayın başvuruda bulunduğu sınav saati öncesinde adaylar sınav yerlerinde hazır bulunacak. Adaylar, TYT ve AYT için saat 10.00'dan sonra, YDT için 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

2023 YKS​ SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYIN

Adaylar sınava girecekleri okul ve sıra numarası gibi bilgileri içeren YKS sınav belgesi alma işlemini ÖSYM AİS üzerinden yapabilecek.

CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) düzenlediği sınavlara ilişkin soruları ve cevapları genellikle sınavın yapıldığı gün sınavdan birkaç sonra erişime açıyor. TYT sorularının Cumartesi günü sınavdan birkaç saat sonra, AYT ve YDT sorularının ise Pazar günü akşam saatlerinde erişime açılması bekleniyor.

Soruların tamamı sadece sınava katılan adayların erişimine açık olacak, sınava katılmayanlar soruların sadece yüzde 10'unu görebilecek. Sorular ve cevaplar ÖSYM'nin internet adresinde olacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...