Tgrt Haber

Üniversite kayıt dönemi yarın başlıyor: Uzman isimden ek tercih uyarısı

27 Ağustos 2023 17:55 - Güncelleme : 27 Ağustos 2023 18:12
Üniversite kayıt dönemi yarın başlıyor: Uzman isimden ek tercih uyarısı

Üniversitelerde kayıt dönemi yarın başlıyor. 1 Eylül'e kadar sürecek kayıt dönemi sonrasında da üniversiteye yerleşemeyen adaylar için ek tercih dönemi başlayacak. Uzmanlar herhangi bir bölüme yerleşen adayların ek tercih döneminden yararlanmayacaklarının altını çizdi. Tercihinden memnun olmayanlar seneye tekrar sınava girmek zorunda kalacak.

YKS​ tercihlerinin açıklanması sonrası sıra kazanılan üniversitelere kayıt yaptırmaya geldi. Milyonlarca öğrenci kazandığı okullara yarından itibaren kayıt yaptırmaya başlayacak.

Hiçbir programa yerleşemeyen öğrenciler için de kayıt dönemi bittikten sonra ek tercih​ dönemi başlayacak. NTV'de yer alan habere göre, uzmanların ek tercih dönemine ilişkin uyarıları var. 

SONUÇ BELGESİNİ GÖRENLER EK TERCİ YAPABİLİR Mİ

Eğitim Uzmanı Onur Soğuk, en geç 15 Eylül'e kadar da ek yerleştirmenin yapılacağını tahmin ettiklerini belirterek, "Sonuç belgesini görmüş olan öğrenciler malesef başvuramayacak. Ben kazandım ama kaydımı yaptırmayacağım acaba ek yerleştirmeye başvurabilir miyim soruları geliyor, malesef başvuramaz. Bir öğrenci yerleşmişse kazandı belgesini aldıysa bu öğrenci ek yerleştirmeye başvuramayacak. Bu öğrencilere önerimiz kayıtlarını yaptırsınlar. O bölüme başlamasalar bile otursunlar sınava bir kere daha hazırlansınlar" uyarılarında bulundu.

KAYITLAR 1 EYLÜL'E KADAR SÜRECEK

Soğuk, ek tercihler için öğrencilere şu önerilerde bulundu: 

 "Öğrenciler ek yerleştirme yapacaklarında oradaki belirlenen taban puanının üstünde puana sahip olmak zorunda. Atıyorum 232 puanla kapattı oranın 232 puanla kapatmış olması orayı tercih edecek öğrencilerin 232'nin üzerinde puan almasını gerektiriyor. Eğer öğrencinin puanı 230 veya 229 ise taban puanının altında kaldığından listesinde buna yer veremiyor. 24 tercih hakları olacak bu tercih haklarının tamamını kullanmalarını öneriyoruz. Tercih listelerinde daha çok fazla kontejan kalan 10-15 kişilik mutlaka listelerinde bulundursunlar ki kazanma şanslarını artırsınlar." 

Üniversite kayıtları​ 1 Eylül'e kadar sürecek. Sonraki günlerde de ek tercih dönemi başlayacak.

Kaynak: NTV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...