Tgrt Haber

YKS hangi illerde yapılamayacak? YKS nerelerde yapılacak?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
09 Mart 2023 08:43 - Güncelleme : 09 Mart 2023 10:40
YKS hangi illerde yapılamayacak? YKS nerelerde yapılacak?

YKS sınavına girecek adaylar, yaşanan 2 deprem sonrası sınavın hangi illerde yapılmayacağını araştırmaya başladı. Adayların sorularının cevabını ÖSYM verdi. Kahramanmaraş merkezli 7.7. ve 7.6 büyüklüğündeki deprem, 11 ilde yıkıma neden oldu. Bu sebeple bazı sınav tarihleri ertelenirken, başvuru tarihleri de değişti. YKS başvuruları 8-23 Mart tarihleri arasında alınacak. Peki, YKS başvuru ücreti ne kadar, nereye yatırılır?

Öğrenciler, AYT, TYT ve YDT oturumları için başvuru yapmaya başladı. ÖSYM, deprem sebebiyle 4 kentte sınavın yapılmayacağı belirtilirken afet bölgesi ilan edilen 11 il ve bir ilçede ikamet eden ve deprem sonrasında başka il ve ilçelere göç eden adaylar sınav ve başvuru ücreti alınmayacağını açıkladı.

HANGİ İLLERDE ÜNİVERSİTE SINAVI YAPILMAYACAK?

YKS SINAV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

YKS başvuruları başlarken, adaylar, sınava nerede girmek istiyorsa o illeri işaretlemelidir. ÖSYM, adayların sınav merkezi atamalarını bu tercihleri dikkate alarak gerçekleştiriyor. Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya bölgesinde ikamet eden öğrenciler sınav merkezi tercihlerini başka iller ile değiştirebilir. ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması'ndan yapabilecektir.

YKS hangi illerde yapılamayacak? YKS nerelerde yapılacak?

YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR, NEREYE YATIRILIR?

YKS, başvuru işlemi gerekli sınav başvuru ücretini yatırdıktan sonra gerçekleşir. ÖSYM, deprem bölgelerinde yaşayan öğrencilerden sınav ücreti alınmayacağını duyurdu. YKS başvuru kılavuzunda yer alan bilgiye göre YKS sınav ücreti oturum başına 115 TL olarak belirlenmişti. ÖSYM'den yapılan açıklamada “ Deprem sebebiyle afet bölgesi ilan edilen 11 il ve bir ilçemizde ikamet eden, deprem sonrasında başka il ve ilçelere göç eden adaylarımızdan sınav ve başvuru ücreti alınmayacak.” ifadeleri kullanıldı.

DEPREM BÖLGELERİNDEKİ VATANDAŞLARDAN SINAV BAŞVURU ÜCRETİ ALINMAYACAK

Deprem sebebiyle afet bölgesi ilan edilen 11 il ve bir ilçede ikamet eden ve başka illere göç eden adaylardan sınav ve başvuru ücreti alınmayacak. 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...