Tgrt Haber

YKS sınavı kaçta içeri alınıyor? YKS sınav binasına giriş saati!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
17 Haziran 2023 08:47 - Güncelleme : 17 Haziran 2023 09:18
YKS sınavı kaçta içeri alınıyor? YKS sınav binasına giriş saati!

3,5 milyondan fazla adayın gireceği YKS sınavının ilk turu 17 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek. Adaylar sınav girişlerinde beklerken, sınav bina giriş saatini araştırmaya başladı.

Üniversitede istediği bölümü okumak isteyen öğrencilerin girdiği bir sınav olan YKS​ için adaylar okullarda yerlerini aldı. Uzmanlar, sınavdan en az 1 saat önce sınava girilecek okulun bahçesinde hazır olunması gerektiğini vurguladı. 

YKS SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

YKS sınavı TYT​, AYT​ ve YDT​ olmak üzere 3 oturumda yapılacak.YKS'nin ilk oturumu olan TYT 17 Haziran saat 10.15'te başlayacak ve sınav 165 dakika sürecek.

YKS'nin ikinci oturumu olan AYT, 18 Haziran saat 10.15'te başlayacak ve sınav süresi ise 180 dakikadır.

YKS'nin üçüncü oturumu olan YDT ise 18 Haziran tarihinde başlayacak ve sınav 120 dakika sürecek.

YKS SINAV BİNASINA GİRİŞ SAATİ!

YKS sınavında adaylar belirli bir süreye kadar sınav salonuna giriş yapabilecekler. Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00’dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. Sınav binasına girişler, sınav başlama süresinden yarım saat önce alınmaya başlayacak. 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...