Tgrt Haber

YKS sınavına kaç gün kaldı 2023? YKS sınav başvuru tarihi 2023!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
16 Şubat 2023 13:05 - Güncelleme : 16 Şubat 2023 14:03
YKS sınavına kaç gün kaldı 2023? YKS sınav başvuru tarihi 2023!

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem sonrası etkilenen illerde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Deprem bölgeleri hariç Türkiye genelinde okullar 20 Şubat tarihinde açılacak. Üniversiteler ise yaza kadar online eğitime geçti. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası bazı sınavların başvuru takviminde değişiklik yapıldı. Peki, YKS sınavına kaç gün kaldı 2023? YKS sınav başvuru tarihi 2023!

ÖSYM tarafından her yıl belirlenen tarihlerde adaylar, belirlenen tarihlerde YKS sınav başvurusunda bulunur. T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin internet adresinden yapılan başvurular belirlenne ücreti yatırdıktan sonra kabul edilir. Peki, YKS sınavına kaç gün kaldı 2023? YKS sınav başvuru tarihi 2023! 

YKS SINAVINA KAÇ GÜN KALDI 2023?

Geçtiğimiz yıl YKS sınavının ilk oturumu 18 Haziran Cumartesi günü gerçekleşti. Bu yıl ise ÖSYM tkvimi henüz açıklanmadı. ÖSYM 2023 takvimi resmi sitelerden ve sosyal medya hesaplarından geri çekildi. 2023 Seçim tarihinin netleşmesiyle birlikte ÖSYM YKS tarihlerini de duyuracak. 
YKS sınavına kaç gün kaldı 2023? YKS sınav başvuru tarihi 2023!

YKS SINAV BAŞVURU TARİHİ 2023!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihi henüz açıklanmadı. Öğrenciler, belirlenen sınav tarihlerde ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapmaları ve daha sonra belirlenen ücreti ödemeleri gerekir.  

YKS KAÇ OTURUMDAN OLUŞUR?

YKS, toplamda 3 oturumdan oluşmaktadır. YKS oturumları aşağıda listelenmiştir.

  • TYT (Temel Yeterlilik Testi)
  • AYT (Alan Yeterlilik Testleri)
  • YDT (Yabancı Dil Testi)

 

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...