Tgrt Haber

Son dakika! YÖK'ten hibrit eğitim sinyali: Şartlar elverişliyse değerlendirilecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
21 Mart 2023 15:15 - Güncelleme : 21 Mart 2023 16:52
Son dakika! YÖK'ten hibrit eğitim sinyali: Şartlar elverişliyse değerlendirilecek

Son dakika haberi: Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Kahramanmaraş depremlerinin ardından üniversitelerde uygulanan uzaktan eğitimle ilgili açıklamalarda bulundu. Özvar, şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkanının da sunulacağı hibrit öğretim seçeneğinin değerlendirileceğini söyledi.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler Türkiye​'yi derinden sarstı. Binaların yerle bir olduğu ve binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremlerin ardından bölgedeki depremzedelerin farklı şehirlerdeki KYK yurtlarına yerleştirilme kararı alındı. Bu kararla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan​, üniversiteler eğitim uzaktan yapılacağını açıkladı. Bu uygulamanın ne kadar sağlıklı olduğu tartışmaları halen gündemi meşgul ederken Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan kritik bir açıklama geldi.

İzmir’de düzenlenen Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’nda konuşan Özvar, depremlerinin ardından uygulanmaya başlanan üniversitelerde uzaktan eğitime lişkin açıklamalarda bulundu. Özvar, şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkanının da sunulacağı hibrit öğretim seçeneğinin değerlendirileceğini söyledi.

HİBRİK EĞİTİM SİNYALİ

Ülkemizi derinden sarsan bu zorlu zamanlarda depremzedelere, üniversitelere ve öğrencilere destek olmak için Yükseköğretim Kurulu olarak bir dizi idari tedbir aldıklarını belirten Özvar, "2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin, bazı uygulamalı programlar hariç olmak üzere uzaktan öğretim yoluyla eğitimlerin başlaması yönünde bir karar aldık. Yine, daha önce ifade ettiğim üzere, alınan kararı Nisan ayı başı itibarıyla yeniden gözden geçirerek, şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüzyüze eğitim imkanının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğini değerlendireceğiz" dedi.

"HER ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE KAYIT DONDURMA HAKKI GETİRDİK"

Yükseköğretim Kurulu olarak birinci önceliğinin, yükseköğretim sisteminin afet sonrası hızlı bir şekilde normalleştirilmesi olduğunun altını çizen Özvar, "Depremlerden hemen sonra, bildiğiniz üzere uzaktan öğretim kararı aldık, bunun yanısıra, 2022-2023 bahar yarıyılında, talep eden her üniversite öğrencisine kayıt dondurma hakkı getirdik" ifadelerini kullandı.

"KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETİ ALINMAMAKTADIR"

Özvar konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Bu sürenin, programların azami öğrenim süresinden düşülmeyecek olması da bilhassa depremden etkilenen öğrencilerimizin yükseköğretim süreçlerini tamamlamalarında kolaylıklar sağlayacaktır.

Diğer taraftan, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca depremden etkilenen öğrencilerimizden bahar yarıyılında katkı payı ve öğrenim ücreti alınmamaktadır. Katkı payı ve öğrenim ücretini ödeyen öğrencilerin ücretleri ise yükseköğretim kurumlarınca öğrencilere iade edilmektedir"

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...