Tgrt Haber

Son dakika! YÖK'ten vakıf üniversitelerine uyarı: Enflasyonun üstünde zam yapılmasın

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
27 May 2023 13:15 - Güncelleme : 27 May 2023 14:37
Son dakika! YÖK'ten vakıf üniversitelerine uyarı: Enflasyonun üstünde zam yapılmasın

Son dakika haberi: Yükseköğrenim Kurulu, vakıf üniversitelerine enflasyon oranının üstünde zam yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Yüksek enflasyonu fırsat bilen bazı vakıf üniversitelerinin yüksek oranda zam​ yapmaları vatandaşları canından bezdirdi. Son dönemde şikayetlerin iyice arttığı bu fırsatcılığa karşı Yükseköğrenim Kurulu devreye girdi. YÖK'ün vakıf yükseköğretim kurumlarına gönderdiği “Eğitim ve Öğretim Ücreti” konulu yazıda, eğitim öğretim ücretlerine enflasyon​ oranının üstünde zam yapmamaları konusunda uyarıda bulunuldu.

"KAR AMACI GÜDÜLMEMELİ"

Vakıf Yükseköğretim Kurumları Mütevelli Heyetlerinin, eğitim ve öğretim ücretlerinin belirlenmesi sürecinde vakıf yükseköğretim kurumlarının kar amacı güdemeyeceklerine ilişkin mevzuat düzenlemelerine işaret edilen yazıda öğrencilerin talep ve şikâyetlerinin dikkate alınarak bu konuda gerekli özenin gösterilmesi, eğitim ve öğretim ücreti artış sınırının enflasyonun üzerinde olmaması istendi.

"DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE KOLAYLIK SAĞLANMALI"

Yazıda ayrıca daha önce vakıf yükseköğretim kurumlarına duyurulan “Kahramanmaraş merkezli depremden zarar gören vatandaşlar ile öğrencilerin barınma durumları, sosyal koşullar ve sürdürülebilir öğretim süreçleri gibi çeşitli etkenlerin bir arada değerlendirildiği ve depremzede öğrencilere, eğitim ve öğretim ücretleri ile burs ve barınma ihtiyaçları konularında kolaylık sağlamaları” kararı da hatırlatıldı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mustafa27 Mayıs 2023 18:26

Kaçıncı oldum

Sonraki Haber Yükleniyor...