Tgrt Haber
BIST
8908.47
%0.4
(35.63)
Dolar
34.2906
%0.16
(₺0.05)
Euro
37.0922
%-0.36
(-₺0.13)
Sterlin
44.6008
%-0.04
(-₺0.02)
Altın
3142.624
%0.27
(₺8.37)
Bitcoin
$67617
%0.57
Ethereum
$2487.4
%-0.12
AVAX
25.72
%1.02
Ekonomi - Ekonomi
4 saat 20 dakika önce

Reform niteliğinde uygulama! Bakan Mehmet Şimşek açıkladı: Ev sahipleri ve kiracılar dikkat

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren bir reforma imza atıyor. Buna göre kiralamalarda sözleşme işlemlerine dair tüm süreç e-Devlet'e taşınacak. Reform niteliğinde önemli bir uygulamaya başladıklarını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni hizmet vasıtasıyla Türkiye Gayrimenkul Değer Haritası'nın oluşturulması için veri temin edileceğini bildirdi.
 - 34 kurum 4 bin 316 memur alımı yapacak
5 saat 28 dakika önce

Kamuya memur alımı başladı: 34 kurum 4 bin 316 personel alacak! İşte başvuru şartları ve tüm detaylar

Resmi Gazete'de yayımlanan personel alımı ilanına göre kamuya 4 bin 316 işçi ve memur alımı gerçekleşecek. Başvuru şartları ve başvuru tarihleri belli oldu. 34 kurumun ilanı yayımlandı. Buna göre 5 Bakanlık, 14 belediye, 3 kalkınma ajansı, 4 üniversite, Jandarma Genel Komutanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Yükseköğretim Kalite Kurulu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, SSB, KOSGEB, YÖK veTÜİK olmak üzere 34 kamu kurumu 4.316 adet personel alımı yapacak.
Ekonomi - Ekonomi
6 saat 2 dakika önce

ABD ziyareti sonrası Mehmet Şimşek'ten değerlendirme

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ABD'deki temaslarını değerlendirdi. ABD temasları kapsamında G20 ve Dünya Bankası toplantılarına katılan Şimşek, "Ülkemize olan çok yoğun ilgi, programımızın doğru ilerlediğini açıkça gösteriyor" açıklamasında bulundu.
 - "Altın günü yapan kadınlar zarar ediyor"
6 saat 24 dakika önce

İslam Memiş bu sefer altın günü yapan kadınları uyardı: "Zarar ediyorsunuz"

Genellikle kadınların katıldığı altın günü için finans analisti İslam Memiş'ten kritik uyarı geldi. Altın fiyatı konusunda isabetli yorumlarıyla tanınan uzman altında yeni tarih, eski tarih tartışmasını değerlendirdi. "Sarrafiye grubu altın alırken bu hatayı yapmayın" diyen İslam Memiş, çeyrek altın yarım altın ziynet altın Cumhuriyet altını zarar etmemek için dikkat edilmesi gereken noktayı paylaştı.
 - Ekonomi yönetimi o rakamı değerlendiriyor
7 saat 10 dakika önce

Asgari ücret ve emekli zammı ne kadar olacak? AK Parti'de konuşulan rakam sızdı

Ocak ayı zamları için son dakika gelişmesi geldi. Yeni asgari ücret zammı 2025 ocak tahminleri gelmeye devam ederken hükümetin asgari ücrete 2025 yılı için istediği zam oranı kulislerden sızdı. Ankara'dan alınan bilgilere göre 2025 yılında uygulanacak asgari ücrete AK Parti'nin istediği artış ortaya çıktı. Ekonomi yönetimi AK Parti'nin istediği oranda asgari ücret artışı yaparsa nasıl bir tablo ortaya çıkacağına yönelik etki analizlerini yapmaya başladı. Rakam üzerinde değerlendirmeler yapılıyor. İşte son dakika asgari ücret 2025 zammı gelişmesi.
 - İhaleye açılacak
7 saat 38 dakika önce

Tarla ve arsası olanlar dikkat! Harekete geçildi: İhaleye açılacak

Kullanılmayan ya da boş bırakılan tarım arazileri için harekete geçildi. Mercek altına alınacak araziler, tek tek tespit edilip çiftçinin hizmetine verilecek. Arazi sahipleri ise çiftçilerden kira alacak. İşte Resmi Gazete'de de yayımlanan kararın detayları...
Ekonomi - Ekonomi
7 saat 39 dakika önce

Çinli otomotiv devi Chery gözünü Samsun'a dikti! Yeni OSB geliyor: İlgili madde torba teklifte yer aldı

Çin devi Chery’nin Samsun yolu açıldı. Chrey otomobil fabrikası Samsun'a geliyor. amsun Tekkeköy’de kurulacak yeni organize sanayinin kuruluşuyla ilgili madde torba teklifte yer aldı. AK Parti Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, Samsunluların merakla beklediği Chery otomobil fabrikası için çalışmaların devam ettiğini aktardı.
 - 27 Ekim döviz kurları...
8 saat 40 dakika önce

Dolar fiyatı yüksek seyrini sürdürüyor! 27 Ekim döviz kurları, euro, sterlin fiyatı

Dolar kuru uzun süredir devam ettiği yukarı yönlü sınırlı hareketine son verdi. Sabah saatleri itibarıyla dolar fiyatı yüzde 0.04 oranında düşüş kaydetti. Peki bugün dolar ne kadar oldu? İşte 27 Ekim 2024 döviz kurları ; euro, sterlin, dolar fiyatı...
 - Altın yine rekor seviyede
9 saat 43 dakika önce

Altın fiyatları rekor  seviyede! İşte 27 Ekim 2024 gram altın, çeyrek altın ve diğer altın fiyatları

Altın fiyatları haftayı tarihi rekorlarla kapattıktan sonra bu seviyede alıcı bulmaya devam ediyor. İşte 27 Ekim 2024 altın fiyatları...
 - Hem emekliye hem memura refah payı yolda
22 saat 27 dakika önce

Emeklilere umut olacak ilk sinyal geldi! Hem emekliye hem memura refah payını işaret ediyor

Emekliye enflasyon farkının haricinde bir refah payı gündemdeki yerini koruyor. Ocak ayında verilecek refah payı ile birlikte emeklilerin zam oranlarının kaç olacağı merak ediliyor. Emekliye refah payı için bütçeden ilk sinyal geldi. 2025 Yılı Merkezi Yönetim bütçesinin satır aralarında gizlenmiş refah payı hesaplaması. Yapılan hesap hem emekliye hem memura refah payını işaret ediyor.
Ekonomi - Ekonomi
23 saat 53 dakika önce

Marmaray 11 yaşında! 1 milyar 205 milyon yolcuya hizmet verdi

Asrın projesi Marmaray 11. yaşını kutluyor. Dünyanın en derin batırma tüp tüneli olan Marmaray projesi, 29 Ekim 2013'te Marmaray banliyö tren hattı ile birlikte hizmete girdi. Hizmete girdiği günden bu yana 1 milyar 205 milyon yolcuya hizmet verdi. Yolcu sayısı 2024 yılının ilk 10 ayında 208 milyon oldu.
Ekonomi - Ekonomi
23 saat 56 dakika önce

Kasım ayı öğretmen seminerleri başlıyor! Online seminerlerde öğretmenlere ödenecek ücret belli oldu

Öğretmen Seminer Kasım Programı belli oldu. 11-15 kasım 2024 ara tatil semineri online olarak yapılacak. Öğretmenler seminer için okula gitmeyecek. Online seminer kararının ardından öğretmenler arasında ek ders ücreti ödemesinin yapılıp yapılmayacağı, yapılacaksa kaç saat ek ders ücreti ödemesi yapılacağı merak konusu oldu. İşte kasım ara tatilinde öğretmenlere ödenecek seminer ücreti.
Ekonomi - Ekonomi
26 Ekim 2024 - 16:47

Altın yatırımcısı tetikte bekliyor, Ufak bir düşüş anında harekete geçecekler

Altın piyasasında işler karışık ama yukarı yönlü seyir devam ediyor. Fiyatlarda iniş çıkış olsa da genel eğilimde bir bozulma yok, hatta yatırımcılar düşüşlerde alım fırsatı kolluyor. 
 - Ferrari, Lamborghini ve Porsche şaşırttı
26 Ekim 2024 - 16:39

En hızlı otomobiller belli oldu! Ferrari, Lamborghini ve Porsche şaşırttı

Otomobil üreticileri artık yüksek teknolojiden yararlanırken küresel çapta otomobillerle ilgili yeni araştırma dikkat çekti. Hız tutkunlarını ilgilendiren haber geldi. Dünyanın en hızlı otomobilleri belli oldu. Ferrari, Lamborghini ve Porsche gibi markaların yanı sıra çok farklı markalar merak uyandırdı. İşte detaylar...
Ekonomi - Ekonomi
26 Ekim 2024 - 16:35

Mehmet Şimşek, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) yıllık toplantıları için gittiği ABD’de ülkenin Hazine Bakanı Janet Yellen ile görüştü.
 - Asgari ücret zammını açıkladı
26 Ekim 2024 - 16:28

Aralık yaklaştı, tablo netleşti! İktisatçı Mahfi Eğilmez asgari ücret zammını açıkladı

Asgari ücret zammına yönelik hesaplamalar gelmeye devam ediyor. İktisatçı Mahfi Eğilmez ocak 2025 asgari ücret zammını hesapladı. “Satın alma gücü 2024’ün de gerisine düşecek” diyen Eğilmez, 2025’te yüzde 25 enflasyonun mümkün olmadığını açıkladı.
Ekonomi - Ekonomi
26 Ekim 2024 - 15:54

Safran hasadı başladı! Dünyanın en pahalı baharatına yoğun ilgi

Dünyanın en pahalı baharatı safran Türkiye’de Karabük’te yetiştiriliyor. Zorlu bir üretim aşamasından geçen safranın kilogram fiyatı 600 bin liraya kadar yükseliyor. Lokum ve kolonyalarda da kullanılan safranın hasat işlemleri büyük ilgi görüyor.
Ekonomi - Ekonomi
26 Ekim 2024 - 15:54

Fırtınalı ABD Seçimi'ne iki hafta kala altın fiyatından 35. rekor! Uzun vadeli itici güçler yerinde kaldı

Altın fiyatı bu hafta rekor seviyeye ulaştı, analistler şimdiye kadar nasıl yol kat ettiklerini anlatırken, yatırımcılar da daha ne kadar yükselebileceklerini merak ediyor. Birçok analist, altının bir yıl içinde ons başına 3000 dolara ulaşabileceği yönünde tahminlerde bulunuyor. Altında son 45 yılın en güçlü performansının yaşanması beklentilerin gerçekleşme olasılığını artırdı.
Ekonomi - Ekonomi
26 Ekim 2024 - 15:18

Milyonlarca üreticiyi ilgilendiriyor! Marmarabirlik ürün alım fiyatlarını duyurdu

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), ürün alım fiyatlarını açıkladı. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, tarihi bir rekolte artışının yaşandığı sezonda, üretici ortakları piyasa koşullarından korumak için geçen yılın fiyatlarını avans fiyat olarak belirlediklerini açıkladı.
 - Emekli, memur maaşı ve asgari ücret zammı
26 Ekim 2024 - 15:14

Emekli, memur maaşı ve asgari ücret zammı için son sözü söyledi! "Beklenti içinde olmayın, hayal kırıklığı yaşayacaksınız"

Memur ve emekli maaşları ile asgari ücret 2025 yılının başında zamlanacak. Rakamlar için bekleyiş devam ederken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan kritik açıklamalar geldi. Ocak ayı maaş zamlarını hesaplayan uzman, "Türkiye'de şimdi insanlar çok beklenti içindeler ama bir de bir umutsuzluk var" diyerek yeni yılda gelmesi muhtemel zam oranlarını paylaştı.
Sona Git