Tgrt Haber
BIST
8908.47
%0.4
(35.63)
Dolar
34.2906
%0.16
(₺0.05)
Euro
37.0922
%-0.36
(-₺0.13)
Sterlin
44.6008
%-0.04
(-₺0.02)
Altın
3132.995
%-0.04
(-₺1.26)
Bitcoin
$67098
%0.36
Ethereum
$2471.2
%-0.19
AVAX
25.48
%-1.24
Ekonomi - Ekonomi
4 saat önce

Vergi zamlarına enflasyon freni! Bakanlık 2025 yılını pas geçebilir

Enflasyon hedeflerine ulaşmayı engelleyen zam kalemlerinden olan vergi artışları için Maliye Bakanlığı yeni bir formül üzerinde çalışıyor. Özellikle akaryakıt üzerindeki vergi artışlarının enflasyona etkileri hesaplanınca 2025 yılı için bazı zamların atlanması gündemde.
 - Döviz kurlarında hareketlilik!
4 saat 5 dakika önce

Dolar ve euro'da son durum! İşte 26 Ekim 2024 döviz kurları; dolar, euro ve sterlin fiyatı...

İç ve dış piyasayı etkileyen döviz kurundaki değişimler hem vatandaşlar hem de yatırımcılar tarafından anlık olarak takip ediliyor. Peki, dolar ve euro bugün kaç lira oldu? İşte 26 Ekim 2024 döviz kurları...
 - Altın fiyatlarında son durum!
4 saat 18 dakika önce

Altın fiyatlarında son durum! Gram altın, çeyrek altında hareketlilik sürüyor! İşte 26 Ekim 2024 altın fiyatları

Altın fiyatları haftayı tarihi rekorlarla kapattı. Gram altın, çeyrek altın fırladı. İşte 26 Ekim 2024 altın fiyatları...
Ekonomi - Ekonomi
10 saat 50 dakika önce

Moody's duyurdu: Fransa'nın kredi notu negatife düştü!

Moody's Fransa'nın kredi notu görünümünü negatife çevirdi. Fransa'nın kredi profiline yönelik risklerin siyasi ve kurumsal ortam nedeniyle arttığı ve bütçe yönetiminin daha önce değerlendirilenden daha zayıf olduğuna vurgu yapıldı.
 - 6 Şubat depremlerinde başlayan yasak son bulacak
17 saat 37 dakika önce

Bakan Şimşek BIST 50'deki açığa satış yasağını kaldıracaklarını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'de Brookings Enstitüsü’nde yaptığı konuşmada BIST 50 için açığa satış yasağının kaldırılmasını değerlendirdiklerini açıkladı. 
Ekonomi - Ekonomi
18 saat 16 dakika önce

Altın ve gümüşü olanlar dikkat! Son işlem gününde satış geldi

Altın ve gümüş fiyatları, haftanın son işlem günü ABD’deki işlemlerde kısmen gerilemiş durumda. Son dönemde yaşanan yükselişlerin ardından bazı yatırımcılar kar realizasyonuna gitmeyi tercih ediyor. Piyasadaki yükseliş eğilimi devam ederken, bu tür düzeltmelerin sağlıklı olduğu ve yatırımcılar için yeni alım fırsatları sunduğu düşünülüyor.
Ekonomi - Ekonomi
19 saat 4 dakika önce

Rusya Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Rusya Merkez Bankası, faiz kararını açıkladı. Buna göre, politika faizini 200 baz puan artışla yüzde 21’e çıkararak, tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseltti.
 - İşte Türkiye'nin sıralamadaki yeri
19 saat 24 dakika önce

En çok döviz rezervi olan ülkeler belli oldu! İşte Türkiye'nin sıralamadaki yeri

Küresel ekonomideki dengesizlikler sebebiyle bazı ülkeler altın başta olmak üzere birçok yatırım aracı biriktirmeye başladı. Dünya genelinde en çok döviz rezervine sahip ülkeler belli oldu. Türkiye'deki döviz rezervi miktarı da merak edildi. İşte dikkat çeken sıralama...
Ekonomi - Ekonomi
19 saat 44 dakika önce

Merkez Bankası'ndan 2 depo alım ihalesi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), depo alım ihalesi açtı. İhaleler 32 milyar 429 milyon lira ve 580 milyar lira değerinde.
Ekonomi - Ekonomi
19 saat 58 dakika önce

Bakan Vedat Işıkhan "Her zaman yanınızdayız" diyerek duyurdu! Ödemeler hesaplarda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından gelişmeyi duyurdu. "Her zaman yanınızdayız" diyen Bakan Işıkhan; şehit çocukları, harp ve vazife malulleri ile çocukları için 2024-2025 eğitim-öğretim yardımını bugün itibarıyla ödemeye başladıklarını açıkladı.
Ekonomi - Ekonomi
20 saat 57 dakika önce

Dünya Bankası Türkiye için milyarlarca dolarlık finansman hazırlıyor

Dünya Bankası Türkiye için hazırladığı finansman paketini genişletecek. Dünya Bankası geçen yıl Türkiye'ye ek 18 milyar dolar finansman sağlayacağını ve böylece Türkiye'ye sağladığı finansman paketinin büyüklüğünün 35 milyar dolara yükseldiğini açıkladı. 35 milyarlık tutarın üzerine çıkmak için yeni görüşmelerin yapıldığı öğrenildi.
Ekonomi - Ekonomi
21 saat 17 dakika önce

Reis Gıda, bakliyat köyleri projesindeki sürdürülebilir üretim başarısıyla "Türkiye’nin Kahramanları" ödülünü aldı

Güvenilir Ürün Platformu’nun düzenlediği 3. Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi, 8 Ekim 2024 tarihinde İstanbul Florya Crowne Plaza’da gerçekleştirildi. Yerel üretimi destekleyen girişimcileri bir araya getiren zirvede, "Türkiye’nin Kahramanları" temasıyla ülkemizin üretimine katkı sağlayan markalar ve isimler ödüllendirildi.
Ekonomi - Ekonomi
21 saat 29 dakika önce

İngiltere borç kurallarını değiştiriyor: Milyarlarca doları serbest bırakacak

Ekonomi yönetimi, ülkenin kalkınma sürecini hızlandırmak için borç kurallarını değiştirmeye hazırlanıyor. Bu adım, altyapı yatırımlarına milyarlarca liralık ek kaynak sağlama amacı taşıyor. Maliye Bakanı'nın açıklamalarına göre, bu yeni düzenleme kamuya ait borç yükünü ölçme yönteminde teknik bir değişiklikle gerçekleşecek. Bakan, bu değişikliğin ülke ekonomisini büyütmek ve istihdam oluşturmak için gerekli olduğunu vurguladı. Ancak bütçede, kamu hizmetlerinde bazı kısıntılar ve yeni vergi artışları da bekleniyor.
Ekonomi - Ekonomi
22 saat 59 dakika önce

"Doğrulanmış ilan" sistemi detayları belli oldu! 10 soruda "Elektronik İlan Doğrulama Sistemi"nin ayrıntıları

"Doğrulanmış ilan" düzenlemesi uygulamasının zorunlu hale gelmesiyle ayrıntılar alıcı ve satıcılar tarafından merak ediliyor. Buna göre, yayında olan ilanlar kalmaya devam edecek. Bu ilanlar için süre bittiğinde ise sistem üzerinden yetkilendirmeye ilişkin sorgulama gerçekleştirilecek.
Ekonomi - Ekonomi
25 Ekim 2024 - 11:25

Bakanlık duyurdu! Çiftçilere destek ödemesi hesaplara yatıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçi destek ödemeleri için açıklama yaptı. Bakanlık 149 milyon 839 bin lira destek ödemesinin bugün hesaplara yatacağı ifade edildi.
 - Erdoğan'dan kritik açıklamalar
25 Ekim 2024 - 11:02

Son dakika! Erdoğan'dan dolar açıklaması geldi! Yerli ve milli para vurgusu dikkat çekti

Son dakika haberi: Doların küresel piyasalarda hakimiyetinin azaltılmasına yönelik hareketler sık sık liderler tarafından dile getiriliyor. BRICS Zirvesi’de de “alternatif finans sistemi” gündeme geldi. Tataristan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Yerli ve milli paralarla hangi ülke ile bu adımı atabiliyorsak atarız. Burada amacımız ‘kazan-kazan' esasına dayalı olarak finansal sektörü ayağa kaldırmaktır” dedi.
 - Altcoinlerde hareketli saatler
25 Ekim 2024 - 10:34

Bitcoin yatırımcıları sahaya çıktı

ABD ekonomisinde yaşanan gelişmeler piyasaları hareketlendirdi. Dolar Endeksi (DXY) ve ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvili getirilerindeki düşüş, riskli varlıklara olan ilgiyi artırdı. Bu durum, altın fiyatlarını da etkiledi ve değerli metal 2.730 dolar seviyesinin üzerinde kalmaya devam etti. Finans piyasalarında dalgalanmalar görülse de genel tablo olumluya işaret ediyor. Piyasalarda yaşananlar Bitcoin’e yararken, büyük Bitcoin alıcıları sahaya çıktı.
Ekonomi - Ekonomi
25 Ekim 2024 - 09:58

Ünlü ekmek fırını zinciri iflas etti! 250 yıl önce kurulmuştu

İflas bayrağını açan son şirket, 250 yıl önce kurulan ekmek fırını zinciri oldu. 
 - Motorine bu kez de zam geldi
25 Ekim 2024 - 09:45

Motorine zam geldi! İşte güncel akaryakıt fiyatları…

Brent petrol piyasaları son dönemlerin en hareketli günlerini geçiriyor. Yurt içinde ise bu harekete bağlı olarak akaryakıt fiyatlarına bir zam bir indirim geliyor. Salı günü benzin ve motorin fiyatlarına gelen indirimin ardından bu kez zam geldi. İşte güncel akaryakıt fiyatları…
 - Paranın yüzü ABD'ye döndü
25 Ekim 2024 - 09:38

Paranın yüzü ABD'ye döndü

Son günlerde piyasaların gözü, ABD'deki hisse senetlerine çevrildi. ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs’ın raporuna göre, hedge fonları, ABD seçimleri öncesinde Çin ve gelişmekte olan ülkelerdeki hisselerini elden çıkarıp ABD piyasasına yönelmeye başladı. Bunun başlıca sebebi ise güçlü istihdam rakamları ve şirketlerin kâr oranlarının resesyon korkularını hafifletmesi. Altı aylık bir aradan sonra ABD hisse senetlerine yeniden ilgi artmış durumda.
Sona Git