Tgrt Haber

Euro Bölgesi enflasyonu şaşırtmadı: Yıllık yüzde 8,5 olarak gerçekleşti

17 Mart 2023 15:13 - Güncelleme : 17 Mart 2023 15:15
Euro Bölgesi enflasyonu şaşırtmadı: Yıllık yüzde 8,5 olarak gerçekleşti

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin şubat ayı enflasyon nihai verilerini yayımladı. Euro Bölgesi'nde enflasyon Şubat’ta yıllık yüzde 8,5 oldu. Avrupa Merkez Bankası (ECB) geçtiğimiz gün, faiz oranlarında 50 baz puan artışa gitmişti.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin şubat​ ayı enflasyon​ nihai verilerini yayımladı. Avrupa Merkez Bankası​ (ECB) piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Banka, mart ayında faizi 50 baz puan artırdı.

ENFLASYON YÜZDE 0,8 ARTTI 

Bir süredir yüksek enflasyonla mücadele eden Euro Bölgesi'nde Ocak’ta yüzde 8,6 olan yıllık enflasyonun, Şubat ayında yüzde 8,5 olduğu öğrenildi. Euro Bölgesi'nin şubat ayı enflasyonu öncü verilerde yıllık yüzde 8,5 olarak açıklanmıştı. Euro Bölgesi'nde Şubat’ta enflasyon bir önceki aya kıyasla da yüzde 0,8 arttı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...