Tgrt Haber

Yapılandırma kanunu yürürlüğe girdi! Trafik cezası borçları siliniyor! Trafik cezası borcu olanları sevindiren haber! Yüzde 90’ı siliniyor!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
21 Mart 2023 16:46 - Güncelleme : 21 Mart 2023 16:48
Yapılandırma kanunu yürürlüğe girdi! Trafik cezası borçları siliniyor! Trafik cezası borcu olanları sevindiren haber! Yüzde 90’ı siliniyor!

Borç yapılandırma kanunu resmen yürürlüğe girdi. Trafik cezası borcu başta olmak üzere birçok borç silinecek. Trafik cezası borcu 2.000 liranın altında olanları borcu siliniyor. İşte detaylar…

Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma kanunu nihayet yürürlüğe girdi. Trafik cezası​ borçları başta olmak üzere birçok borç kanun kapsamında silinecek. Ayrıca borçlarda indirim ve uygun geri ödeme seçenekleri de sunulacak.  31 Aralık 2022 tarihinden önceki 2.000 TL’nin altındaki trafik cezası borçları bu kapsamda tamamen siliniyor. Trafik cezası borcunun peşin ödenmesi durumunda da indirim uygulanacak. Enflasyon farkının da yüzde 90’ına kadarı siliniyor. Borç yapılandırmasında merak edilen detaylar belli oldu. 

BORÇLARIN YÜZDE 90’I SİLİNECEK!

Yapılandırma kanunun yürürlüğe girmesiyle beraber birçok borç silinmeye başladı. Trafik cezası, ehliyet affı, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) borçlarını da içeren yapılandırma resmen yürürlüğe girdi. Kanun kapsamında 31 Aralık 2022 tarihine kadar ödenmemiş vergi ve prim borçları ile cezalar ve kamuya olan diğer borçlar yapılandırılabilecek. 
Borçlarını yapılandıran vatandaşların trafik cezalarını peşin ya da taksitle ödemesi de sağlanacak. Peşin ödemelerde ise hem anaparadan yüzde 25 indirim uygulanacak hem de gecikme cezası yerine hesaplanan enflasyon farkının yüzde 90’ına da bu apsamda silinecek. 

2 BİN LİRANIN ALTINDAKİ BORÇLAR SİLİNİYOR!

Borç yapılandırma kanununda kritik tarih 31 Aralık 2022 olarak belirlendi. Bu tarihten önce dolması, 1 Ocak 2023 tarihi itibariye borçlar adına tahakkuk ettiği halde ödenmemiş anapara ve gecikme cezası şeklindeki borçların toplamının tüm vergi daireleri itibariyle 2 bin lirayı aşmaması gerekiyor. Öte yandan dava açma süresi geçmemiş veya ilk derece mahkemelerinde dava açılmış olan trafik cezalarında da yüzde 50 oranında indirim yapılacak. 

BORÇ YAPILANDIRMA TARİHLERİ NE ZAMAN?

Yasanın yürürlüğe girmesiyle beraber, devlete olan borçların yapılandırılması için başvurusu süresi 30 Nisan’dan 31 Mayıs 2023 tarihine uzatılacak. Yapılandırma kapsamında ilk taksit ödemeleri ise 31 Mayıs yerine 30 Haziran 2023 tarihine başlayacak. Birçok borç bu kapsamda yer alıyor

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...