Tgrt Haber
BIST
8876.22
%-0.98
(-87.89)
Dolar
34.285
%0
(₺0.00)
Euro
37.5158
%-0.03
(-₺0.01)
Sterlin
44.8169
%-0.16
(-₺0.07)
Altın
3055.038
%0
(₺0.00)
Bitcoin
$62699
%-0.22
Ethereum
$2454.6
%-0.37
AVAX
29.13
%2.07
Ekonomi - Ekonomi
14 saat 41 dakika önce

Mehmet Şimşek açıkladı: 3400 büyük şirket izaha davet edilecek! İşte mükelleflerin izah edileceği konular

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, riskli olduğu değerlendirilen 3 bin 400 büyük şirketin daha izaha davet edileceğini açıkladı. Şimşek, kayıt dışı ekonomi ile mücadelenin aralıksız devam ettiğini duyurdu.
Ekonomi - Ekonomi
14 saat 43 dakika önce

Hürmüz Boğazı yeniden endişelerin odağında! İran kapatmakla tehdit ediyor

Ham petrol fiyatları, yatırımcıların Orta Doğu'daki olası arz kesintileri ve Milton Kasırgası'nın Florida'daki yakıt talebine etkisi gibi faktörleri değerlendirmesiyle Cuma günü düşüşle kapandı. Öte yandan analistler İran'ın Hürmüz Boğazı gibi önemli geçiş noktalarına baskı uygulayabileceği uyarısında bulundu.
 - Asgari ücrete refah payı, emekliye seyyanen zam
16 saat 25 dakika önce

Emekli maaşı için çarpıcı kulis! Cem Küçük Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zam sürprizini açıkladı: Asgari ücrete refah payı emekliye seyyanen zam

Emeklilerin 2025 maaş zammı için kritik bir görüş paylaşıldı. Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı artışı açıkladı. Cem Küçük seyyanen zam veya bir iyileştirmeye dikkat çekerek emekli ve asgari ücret için beklentilerini paylaştı. İşte emekli maaşı ve asgari ücret zammı için çarpıcı kulis.
 - İşte kulislerde konuşulan iki ihtimal!
17 saat 39 dakika önce

Asgari ücrete 2025 zammında son tablo! Hükümetin zam planı o rakamı işaret etti

Asgari ücrete 2025 zammı vatandaşlar beklentileri sorgulamaya başladı. Asgari ücret zammında son durum, milyonlarca asgari ücretli çalışan tarafından yakından takip ediliyor. Yeni yıla kısa bir zaman kala asgari ücret beklentileri de netleşmeye başladı. Son olarak Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Göktaş yeni yılda asgari ücretin kaç olacağını açıkladı.
Ekonomi - Ekonomi
17 saat 59 dakika önce

ABD ekonomisi için tehlike iki katına çıktı! Tüm borsaları etkileyecek

ABD ekonomisi için tehlike çanları çalıyor. Artan enflasyon, jeopolitik riskler ve üretim sektöründeki daralma nedeniyle ABD'de resesyon olasılığı %20'den %40'a yükselmiş durumda. Uzmanlar, yatırımcılara panik yapmamalarını, güçlü bilançolara ve uzun vadeli büyüme potansiyeline sahip şirketlere odaklanmalarını tavsiye ediyor.
 - Kredi kartı limiti nasıl düşürülür?
18 saat 14 dakika önce

Kredi kartı limiti 100 bin TL'nin altına nasıl düşürülür?

Savunma sanayi için 750 TL vergi teklifi gündeme bomba gibi düştü. Şu an teklif aşamasında olan yeni kanuna göre Kredi kartlarına 750 lira savunma sanayii payı alınacak. Yasa teklifi sunuldu. Limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarının hamilleri her bir kart başına yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek. Konunun gündeme gelmesinin ardından vatandaşlar bankalarına kart limitini 99 bin TL’ye düşürme talebinde bulundu. Kart limitlerini 99 bin TL'ye düşürmek isteyen vatandaşlar bankaların çağrı merkezlerine başvurmaya başladı. Peki, kredi kartı limiti nasıl düşürülür? Adım adım kart limit düşürme.
Ekonomi - Ekonomi
18 saat 19 dakika önce

Çin büyüme için para harcayacak! Kirada zorlanan IKEA yardım istedi

Çin, ekonomik büyümeyi canlandırmak için hükümet borçlanmasını artırarak düşük gelirli kişilere sübvansiyonlar sağlama, emlak sektörünü destekleme ve devlet bankalarına sermaye enjeksiyonu yapmayı planlıyor. Emlak krizinin etkilerini iliklerine kadar hisseden Ikea, Pekin yönetiminden destek talep etti.
 - 750 TL'lik savunma sanayii katkı payı hazırlığı
18 saat 57 dakika önce

Kredi kartı limiti 100 bin TL olan vatandaşlar harekete geçti! Limiti 99.900 liraya çektiler

AK Parti, Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na yeni kaynak sağlamak için hazırlanan yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. Teklif, 100 bin lira üzerinde kredi kartı limiti bulunanlardan yıllık 750 lira fon payı kesintisi öngörüyor. 100 bin TL kredi kartı limitine yıllık 750 TL kesinti haberlerinin ardından limiti 100 bin TL’nin üzerinde olan binlerce kredi kartı kullanıcısı, limitini 99 bin TL’ye düşürdü.
Ekonomi - Ekonomi
19 saat 50 dakika önce

Altın fiyatları yönünü yukarı çevirdi: Düğün ve nişanlarda takı takacaklar dikkat! İşte güncel çeyrek ve gram altın fiyatları

Altın fiyatlarının pazar günü seyri merak ediliyor. Altın fiyatları ABD'de Perşembe günü açıklanan ve beklentileri karşılamayan enflasyon verileri sonrası yeniden yönünü yukarı çevirdi. İşte 13 Ekim güncel çeyrek, cumhuriyet, tam, yarım ve gram altın fiyatları alış satış rakamları.
Ekonomi - Ekonomi
20 saat 14 dakika önce

Merkez Bankası ekim sonunda doların ne kadar olacağı açıkladı! İşte 13 Ekim güncel dolar, euro ve sterlin fiyatı

Düzensiz döviz piyasasının istikrarsızlığı vatandaşı etkiliyor, temel malların maliyetini artırıyor ve ekonomik belirsizlik oluşturuyor. Mevcut dolar ve euro banknotlarının TL cinsinden değerleri merak ediliyor. Dolar fiyatı TL karşısında bankalararası piyasada hafif değer kazandı. Öte yandan Merkez Bankası ekim ayı sonunda dolar kurunun ne kadar olacağını da açıkladı. İşte dolar, euro ve sterlin 13 Ekim fiyatı.
 - Bu kampanya çok konuşulur
20 saat 36 dakika önce

Marketleri pahalı bulan vatandaşların yeni durağı tarla: Bu kampanya çok konuşulur

Marketlerde satılan sebze ve meyve fiyatları vatandaşları yeni çözüm yolları üretmeye yönlendiriyor. Van’ın Erciş ilçesinde de salça, turşu ve konserve mevsimiyle beraber marketlerde sebze fiyatlarını yüksek gören vatandaşlar, uygun fiyat için soluğu tarlalarda aldı.
 - Taslaktaki madde kafaları karıştırmıştı
12 Ekim 2024 - 21:55

Üç tekerlekli bisiklet, oyuncak bebek ve pedallı arabadan vergi alınacağı iddiası ortalığı karıştırdı: GİB'den ÖTV açıklaması geldi

Sosyal medyada yayılan çocuklara yönelik oyuncak bebek, üç tekerli bisiklet ve puzzle gibi eşyalardan vergi alınacağı iddiasına açıklama geldi. Yayımlanan taslak metindeki başlıklar dikkat çekmiş ve tartışma başlamıştı. Gelir İdaresi Başkanlığı ÖTV ile ilgili kafa karıştıran yeni düzenlemeye açıklık getirdi.
 - "Görmedim, duymadım, bilmiyorum' demeyin"
12 Ekim 2024 - 21:31

İslam Memiş altın yatırımcısı için son alım fırsatını açıkladı! 'Bir daha bu fiyatları bulamazsınız'

Altındaki dalgalı seyir devam ediyor. Peş peşe rekor kıran altın fiyatları son günlerde düşüş trendine girdi. Yatırımcının altın konusunda kafası karışırken finans analisti İslam Memiş yardıma yetişti. Altın yatırımcısı için son alım fırsatını açıklayan Memiş, 'Bir daha bulamayabilirsiniz' diyerek uyardı. 
Ekonomi - Ekonomi
12 Ekim 2024 - 16:53

Çin'deki kısır döngüyü körüklüyor! Borçlarını hafifletmek için harcama çılgınlığı sinyali verdi

Çin'in maliye bakanı bugün ülkenin zayıflayan ekonomiyi canlandırmak için 325 milyar dolarlık özel tahvil çıkaracağını söyledi. Dünyanın ikinci büyük ekonomisi ivme kaybederken ve keskin bir emlak piyasası düşüşü ortasında tüketici güvenini artıran duyuru yapıldı. Çin, sıkıntılı ekonomiyi canlandırmak için 325 milyar dolarlık tahvil fonu çıkaracak.
Ekonomi - Ekonomi
12 Ekim 2024 - 16:42

Pos komisyon ücreti esnafın belini büktü! Nakit para ele değmeden bankaya gidiyor

Esnafın pos komisyon ücreti ve işletme maliyeti esnafın canını yakmaya devam ediyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kart komisyonlarının düşürülmesi için BDDK’ye yazı ilettiklerini açıkladı. İnsanların yüzde 85’i kredi kartı kullanırken esnafın kazanamadığı parayı arada komisyon olarak bankalar alıyor.
Ekonomi - Ekonomi
12 Ekim 2024 - 16:16

Fuzul Topraktan arsa yatırımında Türkiye’nin yüz akı olmaya devam ediyor

Türkiye’de Aşamalı Konut Sahibi Olma Sistemi’nin kurucusu olan Fuzul Topraktan, erişilebilir konutlar üretmek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
 - En düşük emekli maaşı zam almayacak
12 Ekim 2024 - 16:03

Ocakta en düşük emekli maaşı zam almayacak! SSK ve Bağkur emekli zammı için beklenmedik hesap

Emeklinin, dar gelirlinin en önemli gündem maddesi maaşlar. Yılbaşı yaklaşırken 2025'te emekli maaşları ne olur, sorusunun cevabı merak ediliyor. Emekli maaşlarına yapılacak zam oranını Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Göktaş hesapladı. Enflasyon rakamları beraber değerlendirildiğinde en düşük emekli maaşı için korkunç gerçek ortaya çıktı.
Ekonomi - Ekonomi
12 Ekim 2024 - 15:24

QNB Finansbank'ın ismi değişti! İşte bankanın yeni ticaret ünvanı

QNB Finansbank'tan ünvan değişikliği açıklaması geldi. Banka yeni ticaret unvanının duyurdu. İşte QNB Finansbank'ın yeni ismi.
Ekonomi - Ekonomi
12 Ekim 2024 - 15:14

Avrupa Merkez Bankası FED kartını beklemeyecek! Ekim ayı faiz indirimini destekliyor

Önümüzdeki hafta Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası (ECB) para politikası kararı verilecek. Avrupa politika yapıcılarının, ECB yetkililerinin birlik'te yaşanan ekonomik gerilemenin ortasında ek kesintilerin önünü açmasıyla birlikte 25 baz puanlık (bps) faiz oranı indirimi yapmaları bekleniyor.
 - İşte polis, öğretmen, avukat, doktor zamlı maaşları
12 Ekim 2024 - 12:22

Yeni OVP memur ve memur emeklisine yüzde 9,3 zam veriyor! İşte kalem kalem polis, öğretmen, avukat ve doktor zamlı maaşları

Son açıklanan OVP yıl sonu enflasyon tahminine göre memur ve memur emeklisi zamlı maaşları ortaya çıktı. En düşük memur emekli maaşı belli oldu. Memur ve memur emeklileri de SSK ve BAĞ-KUR emeklileri gibi yılda 2 kez zam alıyor. Maaşlarına, yasal zammın yanında ek iyileştirmeler de bekleyen vatandaşlar yeni yıla odaklandı.
Sona Git