Tgrt Haber

10 bin TL depremzede desteği yatmamış olanlar dikkat! Bu kontrolleri sağlamanız gerek!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
24 Mart 2023 16:05 - Güncelleme : 24 Mart 2023 16:42
10 bin TL depremzede desteği yatmamış olanlar dikkat! Bu kontrolleri sağlamanız gerek!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden etkilenen tüm vatandaşlara AFAD tarafından hane başına 10 bin TL’lik nakit desteğinin verileceği bildirilmişti. Söz konusu duyurunun üzerinden uzun süre geçmiş olmasına rağmen hesaplarında 10 bin TL’yi göremeyen depremzedeler için uyarılarda bulunan uzmanlar, bazı kontrol adımlarının atılması gerektiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar…

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş​ ilinde meydana gelen ve açıklanan son verilere göre 10 ilde toplamda 50 bini aşkın kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan yıkıcı depremler, Türkiye’yi geri dönüşü olmayan bir deprem​ korkusunun içerisine doğru sürükledi. Milyonların yüreği deprem felaketi ile yanarken olası yeni depremlere karşı hazırlıklı olmadığımız bir kere daha gözler önüne serildi.

Deprem felaketinin yankıları devam ederken bugün depremzede​ desteklerine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Felaketin ardından yapılan açıklamalara göre depremzede hanelerin her birine 10 bin TL tutarında nakit desteğinin verileceği bildirilmiş ancak birçok depremzede aile hesaplarına destek ödemesinin yatmadığını belirtmişti. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan AFAD​ yetkilileri, bu duruma bazı faktörlerin sebep olduğunu belirterek ayrıntıları paylaştı.

DEPREMZEDE HANE BAŞI DESTEK ÖDEMELERİ YATMADI!

Depremzede aileler için hane başına 10 bin TL’lik destek ödemesinin yatırılacağı belirtilmiş, ödemelerin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı ekiplerin hasar tespit çalışmalarını tamamlamaları ile birlikte hesaplara aktarılacağı ifade edilmişti. Ancak birçok ile 10 bin TL’lik destek halen yararlanamamış olduklarını belirtti.  

10 bin TL depremzede desteği yatmamış olanlar dikkat! Bu kontrolleri sağlamanız gerek!

Şimdiye kadar yürütülmüş olan hasar tespit çalışmaları kapsamında yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı ile az hasarlı olarak tespit edilmiş olan 1 milyon 506 bin 317 haneye yönelik hane başı destek ödemesinin kesintisiz olarak yatırılmaya devam edildiği belirtildi. AFAD yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre destek ödemelerinde son aşamaya gelinmiş olduğu bildirildi.

DESTEK ÖDEMELERİ YATMAMIŞ OLAN DEPREMZEDELER NE YAPACAK?

AFAD yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre hane başı desteği yatmamış olan depremzedeler il ve ilçelerde kurulmuş olan AFAD müracaat noktalarına, bölgenin dışında kalan afetzedeler ise il AFAD Müdürlüklerine şahsen başvuru yapmalılardır.

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet çağlar 31 Mart 2023 08:51

Bana 10.000 tl yardım yatmadı evim ağır hasarlı 0535 688 71 80

Sonraki Haber Yükleniyor...