Tgrt Haber

10 il için Bakanlıktan yeni karar: Kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği verilecek

15 Şubat 2023 16:00 - Güncelleme : 15 Şubat 2023 16:12
10 il için Bakanlıktan yeni karar: Kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı deprem bölgeleri için çalışmalarına devam ediyor. Alınan bilgilere göre, 10 ilde kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği devreye alınacak.

Kahramanmaraş​ merkezli iki depremde can kaybı​ sayısı 35 bini aştı. Deprem​ bölgelerinde yaşanabilecek mağduriyetlerin önlemesi için çeşitli kurumlar sağladıkları kolaylıkları açıklamaya devam ediyor. Halkbank deprem bölgelerinde esnaf​ ve sanatkarların kullandıkları düşük faizli kredi​ borçlarının 6 ay ertelenmesini kararlaştırdı. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı deprem bölgeleri için kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği hakkında açıklama yaptı. 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ VE ÜCRET DESTEĞİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde Bakanlık da çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, depremin etkilediği 10 ilde kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulanması kararlaştırılırken, ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ilerleyen süreçte Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.

 

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...