Tgrt Haber

100. yerli sıcak hava balonu testi geçti! Kapadokya'da üretildi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
29 Ekim 2023 12:32 - Güncelleme : 29 Ekim 2023 12:47
100. yerli sıcak hava balonu testi geçti! Kapadokya'da üretildi

Kapadokya'nın simgesi haline gelen sıcak hava balonları artık yerli üretimle gökyüzünü süslüyor. Bölgede üretilen 100. balon testi başarıyla geçerken, yerli girişimin ülke ekonomisine katkısı yıllık 90 milyon lirayı buldu.

Türkiye​'in en önemli turustik beldelerinden Kapadokya​'nın simgesi sıcak hava balonları artık Türkiye'de üretiliyor. Nevşehir'in Ortahisar beldesindeki tesiste yerli imkanlarla sıcak hava balonu​ üreten firmanın 100. balonu testi geçerek Kapadokya semalarına boy gösterdi.

"Pasha Balloons" isimli firma tarafından 2019'dan bu yana üretilen balonlar, Kapadokya başta olmak üzere, çeşitli turizm merkezlerinde  hizmet veriyor. İlki Ruanda'ya ihraç edilen yerli sıcak hava balonları, Afrika, Orta Doğu ve Avrupa ülkelerinden gelen taleplerin yanı sıra Türkiye'de maliyeti düşürmek isteyen firmaların da tercihi konumunda.

PARÇA SATIŞLARIYLA DA KATKI SUNUYOR

Sepet, ateşleme sistemi ve balon kubbesi üreten firma ekonomiye ve istihdama da katkı sunuyor.

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Halis Aydoğan, 100. ticari balonun testlerinin tamamlanmasının gururunu yaşadıklarını belirtti. Kapadokya'nın dünyada sıcak hava balon turlarının en yoğun yapıldığı turizm destinasyonu olduğunu kaydeden Aydoğan, bölgeyi balon üretiminde de lider konuma getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

İç piyasada Kapadokya, Pamukkale, Çat, Soğanlı ve diğer bölgelerden gelen talepleri karşıladıklarını belirten Aydoğan, "Yurt dışında da şu ana kadar 12 ülkeye ihracatımız oldu. Büyüyen bir ekonomi. Yurt dışından da firmamızın bilinirliğinin artmasıyla talepler gelmeye devam ediyor. Umut ediyoruz ki gelecek yıllarda ABD ve Avrupa pazarı olarak devam edecek. En son Meksika'ya satışımız gerçekleşti. Ekonomiye katkısı bu yıl için yaklaşık 90 milyon lira" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...