Tgrt Haber

156 yıllık şirket iflas etti: Binlerce çalışanı işsiz kaldı

10 Ekim 2023 16:27 - Güncelleme : 10 Ekim 2023 16:30
156 yıllık şirket iflas etti: Binlerce çalışanı işsiz kaldı

Enerji ve hammadde fiyatlarındaki artış otomobil yedek parça tedarikçisi Borgers’in sonunu getirdi. 1866'da kurulan 156 yıllık şirket iflas etti.

Küresel enerji piyasalarındaki sıkıntılar köklü şirketlerde iflas​ dalgasına neden oldu. Son olarak iflas eden 156 yıllık otomobil yedek parça tedarikçisi Borgers’in iflası, otomobil üreticilerini paniğe sürükledi.

BİNLERCE ÇALIŞANI VAR

Almanya'da iflas eden şirketler kervanına 1866'da kurulan otomotiv parçaları tedarikçisi Borgers Grubu da katıldı. Almanya'da 1900, dünya genelinde ise 6 binden fazla çalışanı bulunan Bocholt merkezli şirket, otomobil üreticilerine, tekstil ve köpük bazlı ekipman parçaları tedarik ediyor, amortisör, panel ve yalıtım malzemeleri üretiyor.

İFLASIN NEDENİ ENERJİ FİYATLARI

Şirketler grubu, yakın zamanda Polonya, İsveç, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin Halk Cumhuriyeti'nde 650 milyon euroluk yıllık satış gerçekleştirmişti. Şirketin, enerji fiyatları ve hammadde maliyetlerindeki artış nedeniyle büyük kriz yaşadığı belirtildi.

Kaynak: Sabah
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...