Tgrt Haber

18 ilde e-sınavla ehliyet alınabilecek

29 Şubat 2016 08:40
18 ilde e-sınavla ehliyet alınabilecek

Halihazırda Ankara ve Eskişehir’de toplam 5 sınav merkezinde Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri (MTSK) sınavı elektronik ortamda gerçekleştiriliyor.

Halihazırda Ankara ve Eskişehir’de toplam 5 sınav merkezinde Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri (MTSK) sınavı elektronik ortamda gerçekleştiriliyor. Ancak uygulamadan verimli sonuç alınması üzerine MEB, aralarında İstanbul ve Bursa’nın da bulunduğu 16 büyükşehirde daha ehliyet için e-sınav merkezi açma kararı verdi. Yeni e-sınav merkezlerinin 2016 yılının ilk çeyreğinde hizmete girmesi planlanıyor. Böylece Türkiye genelinde ehliyet sınavları, İstanbul’da 2 tane olmak üzere, 18 ilde toplam 22 e-sınav merkezinde yapılmaya başlanacak.
 
AYDA 3 BİN 360 KİŞİ GİRİYOR
 
Haftada 840, ayda 3 bin 360 sürücü kursiyerinin elektronik ortamda ehliyet sınavına alındığını kaydeden bakanlık yetkilileri, e-sınav yapılan aday sayısının yeni merkezlerle birlikte çok daha artacağını ifade etti. (HABERTÜRK)

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Akif29 Şubat 2016 19:53

Ben almanyadan almanyada her hangi bir bir ey de ehliyet aliyor yüksek lisans yapmis yapmamis hic fark etmiyor türkiyedeyki gibi önü ne gelen sürücü kursu acamiyir alman yada ehliyete giren birey trafikde tam olarak uygulamali olarak eyitiliyor söför koltugunda oturanin freni var debriyeci var kaz pedali de var bunlarin hepsi eyitmenin oturdugu koltuk tarafinda da var eyitmen de sadece direksiyon yok Böyle bir arabayla eyitiliyoruz kaza yapinca türkiyede kavga yapiyorkar ama burda devamli arkadan vuran devamli sucludur bireyler kaza da anlasamazlarsa hemen polis. Cagirirlar rapor hazirlar birde tükiyede korna calarlar bir de sürücü sola dönecekse sagda duruyor arkadan araba gelmiyorsa dönüyor oysa almanyada yolu ortakar sola sinyal vererek bekler arkadan gelen gececrk sekilde karsidan gelende gececrk sekilde 2 aracda gecdimi sola döner bizim türkiyede her sey tam tersine ?

Sonraki Haber Yükleniyor...