Tgrt Haber

2 - 3 bin TL seyyanen artış masada! Emekliye refah payı ve maaş artışı gündemde! 2023 emekli Temmuz zammında yeni tahminler…

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
29 Nisan 2023 14:15 - Güncelleme : 29 Nisan 2023 15:04
2 - 3 bin TL seyyanen artış masada! Emekliye refah payı ve maaş artışı gündemde! 2023 emekli Temmuz zammında yeni tahminler…

Emekli ve memurların Temmuz ayında alacakları zam oranları yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı. Zam oranlarının yanı sıra seyyanen artış ve refah payı da gündemde. Emeklilerin yüzü gülecek!

Türkiye’deki milyonlarca emekliyi sevindiren haberler nihayet geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin​, emekliye refah payı​ konusunda detayları paylaşmıştı. Öte yandan seyyanen zam​ konusunda da birçok detay gün yüzüne çıktı.

Seçimler öncesince yeni birçok düzenleme gündeme geliyor. 6 aylık enflasyon rakamlarına göre Temmuz ayında emekli ve memur tüm kesimlere yapılacak maaş zammında ise 3 Mayıs’ta bir veri daha netleşecek. Sadece iki ayın verilerinin de açıklanmasıyla zam oraları belirlenecek.

1 MAYIS’TA EMEKLİ VE MEMURA MÜJDE GELEBİLİR!

Memur ve emekli heyecanla 1 Mayıs’ı beklemeye başladı. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan​ tarafından ücretlere yönelik yeni bir müjde verilmesi hedefleniyor. 1 Mayıs’ta katılacağı Memur – Sen Genel Kurulu’ndan memur ve emekli maaşlarına yönelik sevindirici haberin çıkması bekleniyor.

2 - 3 bin TL seyyanen artış masada! Emekliye refah payı ve maaş artışı gündemde! 2023 emekli Temmuz zammında yeni tahminler…

Seyyanen zam​ durumu, enflasyon farklı ve yüzde 25 – 30’luk bir artış konusunda beklentiler artmış vaziyette. 1 Mayıs’ta gelmesi beklenen müjdelerin ardından hemen akabinde 3 Mayıs’ta TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon verileri ile maaş zamları da biraz daha netleşecek.

2 – 3 BİN LİRA SEYYANEN ZAM​ VE REFAH PAYI​ BEKLENİYOR!

Maaşlara yapılacak zamlar konusunda yeni formüller Ankara kulislerinde konuşulmaya devam ediyor. Bu formüller arasında düşük maaş alan memurlara ve memur emeklilerine seyyanen zam​ verilmesi oldu. Bu sayede memur emeklilerinin de yararlanabileceği şekilde maaşlara 2 bin TL ile 3 bin TL arasında bir artış yapılması öngörülüyor. Öte yandan emeklilere yönelik refah payı​ çalışmalarına da hız verildi.

2023 TEMMUZ AYI EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

3 Mayıs’ta TÜİK’in Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla bir veri daha netleşecek. Bu sayede sadece 2 aylık veriler beklenecek. Henüz rakamlar netleşmese de emekli maaşlarına 3 aylık verilere göre yüzde 12,52 oranında bir zam netleşmiş durumda.  

Kaynak: TGRT HABER
Sonraki Haber Yükleniyor...