Tgrt Haber

2. el otomobil fiyatları dudak uçuklattı! Toros ve Şahin bile hayal oldu

Editör: İmran Baran / Kaynak: Mynet
24 Eylül 2023 15:09 - Güncelleme : 24 Eylül 2023 15:15
2. el otomobil fiyatları dudak uçuklattı! Toros ve Şahin bile hayal oldu

Araba takipçileri son dönemde piyasada durgunluğun hâkim olduğunu belirtse de ikinci el satışlarda biçilen fiyatlar dudak uçuklattı. İkinci el oto pazarında çekilen bir görüntü sosyal medyada gündem oldu. Toros, Şahin ve Broadway marka arabaların fiyatlarını görenler şaşkına döndü.

Son zamanlarda araba​ uzmanları piyasanın durgun olduğunu dile getiriyor. Fakat 2. el oto pazarlarında fiyatlar hiç de anlatıldığı gibi durmuyor. Pazarlardan birinde çekilen bir görüntü de bunu destekler nitelikte. Özellikle miladı dolmuş araçların fiyatlarını gören vatandaş şaşkınlığını sosyal medya hesabında paylaştı.

ESKİ MODEL ARAÇLARIN FİYATLARI ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

Video kısa sürede büyük ilgi görürken; 2. el araç piyasasındaki fiyatlar dikkat çekti.

Otomobil​ almak isteyen vatandaşın paylaştığı görüntülerde Broadway modeli 1994 yapımı bir aracın 178 bin 000 TL, 1999 model Toros SW'un 297 bin 000 TL, standart Toros'un 273 bin 000 TL ve 2000 model Şahin'in ise 178 bin 000 TL olduğu görüldü.

2. el otomobil fiyatları dudak uçuklattı! Toros ve Şahin bile hayal oldu

FİYATLAR BEKLENENİN ÇOK ÜSTÜNDE

Fiyatların beklenenden yüksek olması, ekonomik faktörlerin ve arz-talep dengesinin etkilerini gösterdiği belirtildi. Uzmanlar bu durumun, yeni araç fiyatlarındaki artışın 2. el piyasasına yansımasından kaynaklandığını belirtirken; pandemi sürecinin ardından talebin artmasıyla birlikte 2. el araçların değer kazandığını da gözlemledi.

Kaynak: Mynet

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...