Tgrt Haber

20 bin 30 bin derken artık 40 bin lira maaşa da çoban bulunmuyor

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
18 Eylül 2023 17:28 - Güncelleme : 18 Eylül 2023 17:40
20 bin 30 bin derken artık 40 bin lira maaşa da çoban bulunmuyor

Türkiye’de çoban bulma sıkıntısı yaşanıyor. Çobansız kalan yeni kentin adresi Elazığ. Çiftçiler 40 bin lira maaşa çoban bulunamadığını söyledi.

Bir zamanların gözde mesleklerinden olan ve kazancıyla dikkat çeken çobanlık mesleğinde, giderlerin büyük çoğunluğunun da hayvan sahiplerine ait olması mesleği cazip hale getiriyordu. Ancak son yıllarda birçok kentte çoban bulma sıkıntısı yaşanıyor.

40 BİN TL MAAŞA ÇOBAN BULUNAMIYOR

Birçok kentte çoban bulunamayınca sürünün başına hayvan sahipleri geçiyor. Elazığ​ İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Sezer, çoban sıkıntısı çok çektiklerini, aylık 40 bin lira maaşa bile çoban bulamadıklarını söyledi.

DOLGUN MAAŞ​ BİLE CEZBETMİYOR

Çoban bulunamadığı için yurt genelinde çoban maaşları artmasına rağmen yine de birçok yerde çoban sorunu sürüyor. Son yılların en fazla kazandıran meslekleri arasında yer alan çobanlık​ mesleği dolgun maaşa rağmen çok fazla ilgi görmüyor.

“ÇOBAN DİYE KIZ VERMEZLER KORKUSU VAR”

Elazığ İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Sezer yaptığı açıklamada, "Çoban sıkıntısı çok çekiyoruz ve bulamıyoruz. Aylık 40 bin lira maaş veren de var ama bulamıyoruz. Kimse bu işi yapmak istemiyor yapan da bırakıyor. Onlar da haklı bekarsa evlenmek istese çoban diye kimse kız vermiyor" dedi.

Öte yandan vatandaşlar konunun sosyolojik olarak araştırılmasını istiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...