Tgrt Haber

2021'den beri ilk! Petrol fiyatlarını 3 kritik veri belirleyecek

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com.tr
11 Mart 2024 13:03 - Güncelleme : 11 Mart 2024 13:14
2021'den beri ilk! Petrol fiyatlarını 3 kritik veri belirleyecek

Petrol, ABD enflasyon verileri öncesinde yönünü aşağı çevirdi. Fiyatlar düşerken OPEC ve UEA’nın bu hafta açıklayacağı raporlar bekleniyor.

Brent petrol​ vadeli işlemleri cuma günü yüzde 1,1 düştükten sonra varil başına 82 doların altına geriledi. Petrol fiyatlarını bu hafta açıklanacak ABD enflasyon verileri, OPEC ve ABD Enerji Bilgi İdaresi raporları etkileyecek.

DAR BANTTA HAREKET EDİYOR

Haftaya düşüşle başlayan petrol, halen dar bir ticaret aralığında kalmaya devam ediyor. Yatırımcılar salı günü beklenenden daha yüksek bir ABD enflasyon verisi bekliyor. 

2021’DEN EN AZ DALGALI HAFTA

Petrol, piyasanın rakip yükseliş ve düşüş faktörleriyle dengelenmesiyle 2021 sonundan bu yana en az dalgalı haftasını yaşıyor. OPEC+​ üretim kesintileri ve Orta Doğu gerilimleri, grup dışından artan arz ve en büyük ithalatçı Çin'in ekonomik görünümüne ilişkin devam eden endişeler ile dengeleniyor.

2021'den beri ilk! Petrol fiyatlarını 3 kritik veri belirleyecek - 1. Resim

BİDEN’DAN KIRMIZI ÇİZGİ UYARISI

Diğer yandan piyasalar İsrail ile Hamas arasında çıkmaza giren ateşkes görüşmelerini takip ediyor. İsrail, görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanması halinde güney Gazze'deki Refah şehrini işgal etmekle tehdit etti. Sonrasında ABD Başkanı Joe Biden​ bunun "kırmızı çizgi" olacağı konusunda uyardı.

RAPORLAR DA FİYATLAR ETKİLEMEYE DEVAM EDECEK

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü aylık piyasa raporunu salı günü yayımlayacak. Uluslararası Enerji Ajansı petrol fiyatlarını etkileyecek raporunu perşembe günü ilan edecek. ABD Enerji Bilgi İdaresi de bu hafta Kısa Vadeli Enerji Görünümünü yayınlayacak.

Bu arada ülkenin petrol bakanı, İran'ın petrol ihracatının, eski ABD Başkanı Donald Trump​'ın Tahran'ın dünya güçleriyle nükleer anlaşmasından vazgeçip yaptırımları yeniden uygulamaya koyduğu 2018'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştığını söyledi.

Kaynak: tgrthaber.com.tr

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...