Tgrt Haber
BIST
9002.34
%0.52
(46.31)
Dolar
34.2228
%0.28
(₺0.10)
Euro
37.1434
%0.17
(₺0.06)
Sterlin
44.7133
%0.64
(₺0.29)
Altın
3069.985
%0
(₺0.00)
Bitcoin
$67997
%1.49
Ethereum
$2628
%1.05
AVAX
27.61
%1.51
 - En düşük emekli maaşı için yeni formül
16 saat 21 dakika önce

Çalışan emeklinin maaşından kesinti! Kök ve taban aylığı kalkıyor: En düşük emekli maaşı için yeni formül

Emekli ocak ayında maaş zammını beklerken, yeni bir kesinti planı gündeme geldi. Çalışan emeklinin maaşından yüzde 12,5'lik bir kesinti yapılabilir. Yüzde 12,5'lik kesinti hayata geçerse çalışan emekliler daha az net maaş alacak. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, emekli olacakları ilgilendiren kök ve taban aylığı kalkacak ve emekli olup çalışanlardan kesinti yapılacak iddialarını yorumladı.
 - Cevdet Yılmaz bütçe öngörülerini açıkladı
16 saat 37 dakika önce

Bütçe maratonu 22 Ekim'de başlayacak! Cevdet Yılmaz bütçe açığının milli gelire oranını duyurdu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bütçe görüşmeleri maratonunun 22 Ekim'de başlayacağını açıkladı. 2025 yılı merkezi yönetim bütçesine ilişkin rakamsal detaylar belli oldu. 2025'te bütçe açığının milli gelire oranının yüzde 3,1 olarak bekleniyor. 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'ne göre bütçe giderleri 14 trilyon 731 milyar lira, bütçe gelirleri ise 12 trilyon 800 milyar lira olarak tahmin edildi.
 - Kredi kartı kesintisi için iptal kararı
17 saat 32 dakika önce

Son dakika! 750 TL kredi kartı kesintisi için iptal kararı

Son dakika haberi: 750 TL kredi kartı kesintisi alınan yeni bilgilere göre iptal edildi. AK Parti kaynakları, "Savunma Sanayi Fonu için planlanan 750 TL kesinti hükümet gündeminden çıktı. Yeni teklifte yer almayacak" açıklamasını yaptı.
Ekonomi - Ekonomi
17 saat 48 dakika önce

Avrupa Merkez Bankası faiz indirimine gitti

Avrupa Merkez Bankası (ECB), ekim ayı faiz kararını açıkladı. Buna göre banka, ekim ayı toplantısı sonrasında üç temel politika faiz oranını 25 baz puan indirdiğini açıkladı.
Ekonomi - Ekonomi
17 saat 56 dakika önce

KKM'de erime sürüyor! Yüzde 1,4'lük gerileme

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) haftalık bülteninde Kur Korumalı Türk lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) için veriler paylaşıldı. Buna göre, KKM bakiyesi, geçen hafta yüzde 1,4 ve 20 milyar 177 milyon liralık azalışla 1 trilyon 470,5 milyar liraya kadar geldi.
Ekonomi - Ekonomi
18 saat 10 dakika önce

Tekne ve yat festivali başlıyor! Dünyanın gözü İstanbul'da

Dünyanın en büyük tekne ve yat festivali İstanbul'da kapılarını açıyor. 26 Ekim - 3 Kasım tarihleri arasında MarinTurk İstanbul City Port’ta düzenlenecek olan festivale, tüm dünyadan ziyaretçiler gelecek. Bosphorus Boat Show öncesinde gazetecilerle bir araya gelen ED Fuarcılık Kurucu Ortağı Dilek Soydan ve YATED Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bekiroğlu, sektörle ilgili gelişmeleri ve festival hakkında detayları aktardı. 500'e yakın teknenin görücüye çıkacağı festivalde, 50 bin ziyaretçinin katılımı bekleniyor.
Ekonomi - Ekonomi
18 saat 20 dakika önce

Merkez Bankası rezervleri tarihi rekorunu kırdı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası rezervlere ilişkin veriler belli oldu. Buna göre, Merkez'in rezervleri 157 milyar 386 milyon dolara yükselerek rekor kırdı.
 - 750 lira iptal, 10 bin lira kesinti geliyor
18 saat 21 dakika önce

Savunma sanayii kesintisi için yeni bir formül geliyor! 750 liralık kesinti iptal edilmişti

Savunma sanayii için 100 bin lira limitli kredi kartlarından alınması planlanan 750 liralık destek geri çekildi. Gündeme gelen iddiaya göre AK Parti, yeni bir formül üzerinde çalışmaya başladı.
Ekonomi - Ekonomi
18 saat 56 dakika önce

Dolar, altın ve borsada faiz kararı hareketliliği! Mevduat faizleri düşecek mi?

Yatırımcıların gözü kulağı bugün saat 14.00'te açıklanan Merkez Bankası faiz kararındaydı Merakla beklenen karar Merkez Bankası tarafından açıklandı. Borsa, mevduat faizleri, dolar ve altın karara tepki verdi. Döviz kurları, Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı sonrası yatay seyretti. İşte TCMB faiz kararının ardından piyasalarda son durum.
 - Merkez Bankası duyurdu
19 saat 10 dakika önce

Son dakika: Merkez Bankası ekim ayı faiz kararı açıklandı

Piyasaların merakla beklediği faiz kararı geldi. Merkez Bankası politika faizini ekim ayında beklentiler doğrultusunda yüzde 50'de sabit tuttu. Ekonomistler karardan önce açıkladıkları ankette faizin yüzde 50 seviyesinde sabit kalacağını öngörmüştü.
Ekonomi - Ekonomi
20 saat 48 dakika önce

Petrolde 25 dolar tahmini! IEA'dan çarpıcı rapor

Uluslararası Enerji Ajansı, petrol piyasalarına ilişkin yeni tahminlerini tek tek sıraladı. IEA 2030 yılına kadar günlük petrol talebinin 6 milyon varil azalacağını, petrol fiyatlarının 25 dolara kadar ineceğini tahmin ediyordu.
Ekonomi - Ekonomi
21 saat 2 dakika önce

Euronun neden düştüğü belli oldu! Yatırımcılar ECB faiz indirimlerine karşı pozisyon aldı

Avrupa Merkez Bankası'nın, euro bölgesindeki enflasyonun giderek kontrol altına alındığı ve ekonominin durgunlaştığı gerekçesiyle, perşembe günü faiz oranlarını bu yıl üçüncü kez düşürmesi bekleniyor. Yatırımcıların faiz indirimlerini fiyatlaması nedeniyle euro 2 aylık en düşük seviyeye geriledi.
 - Emeklilikte yüksek maaş formülünü tek tek anlattı
21 saat 33 dakika önce

Emeklilikte yüksek maaş formülünü tek tek anlattı! Özgür Erdursun'dan prim ve kesinti uyarısı: 2008’den sonra SGK girişi olanlar dikkat

2025 yılında 2024 yılına kıyasla emekli maaşı hesaplama sisteminde bir değişiklik yapılmadığı sürece, milyonlarca çalışanın alacağı emekli maaşlarında yüzde 30 kesinti ya da kayıp bekleniyor. 1 Ekim 2008’den sonra memur olanlar için emeklilik planları ise daha da karmaşıklaştı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun konuya ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme aldı. 'Emeklilik planlarınızı doğru yapın' diyen uzman emeklilikte yüksek maaş formülünü tek tek anlattı.
Otomobil - Otomobil
21 saat 44 dakika önce

Rekabet vatandaşa yarayacak! Ucuz elektrikli otomobil üretimi başladı

Çin otomobil markalarının bir anda otomobil piyasasında çıkış yakalaması Avrupalı markaları harekete geçirdi. Paris Otomobil Fuarı’nda Avrupa'nın önde gelen otomobil üreticileri yeni elektrikli araçlarını tanıttı. Avrupa otomobil endüstrisi ucuz fiyatlı elektrikli otomobil üretimine hız verdi.
Ekonomi - Ekonomi
22 saat 26 dakika önce

Kısa vadeli dış borç istatistikleri azaldı

Merkez Bankası, ağustos ayı kısa vadeli dış borç istatistiklerini duyurdu. Kısa vadeli dış borç stoku, 2023 yıl sonuna kıyasla yüzde 1,4 oranında azalarak 173,7 milyar dolar oldu.
Ekonomi - Ekonomi
22 saat 32 dakika önce

CarrefourSA ve İklimsa’dan güneş enerjisi santrali için iş birliği

Sabancı Holding ve Carrefour iştiraki olan CarrefourSA, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda İstinye Hiper mağazasına İklimsa iş birliğiyle 620 kWp kurulu güce sahip çatı üzeri Güneş Enerji Santrali (GES) kurdu. Bu sistem, mağazanın yıllık enerji ihtiyacının yüzde 45’ini karşılayarak 374,8 ton karbon salınımını önleyecek.
 - Kritik tarih belli oldu
22 saat 33 dakika önce

İMEİ kayıt ücretleri için büyük zam! Yurt dışı telefon kayıt ücretleri için kritik tarih

Yurt dışından getirilen telefonların Türkiye'de aktif kullanılabilmesi için yaptırılan İMEİ kayıt ücretlerine zam geliyor. 2025 yılı itibarıyla dev zamın olacağını belirten esnaflar yeni ücretlerin iç piyasadaki telefonların daha fazla satılmasını sağlayacağını söyledi. Yerel esnaf zam kararını gayet olumlu karşıladı.
 - Asgari ücret zammında yeni kapı aralandı
22 saat 41 dakika önce

Asgari ücret zammında yeni kapı aralandı! Zam oranı için o eşik aşıldı: İşte pazarlığın başlayacağı o rakam

Önümüzdeki yıl uygulanacak olan asgari ücret zammı için beklentiler yükseliyor. Asgari ücret 2025 zammının ne kadar olacağı milyonlarca çalışan tarafından merakla bekleniyor. Yıl sonuna yaklaşıldıkça tahminler ve son tablo netleşiyor. Asgari ücret için zam senaryoları gelmeye başladı. Asgari ücret komisyonunun ilk toplantısını aralık ayında yapması bekleniyor. İşte asgari ücret için pazarlığın başlayacağı zam oranları.
 - Faizlerde düşüş sinyali parası olanı harekete geçirdi
22 saat 47 dakika önce

Konut satışları eylül ayında sert yükseldi! Konut kredisi faiz oranlarında düşüş sinyalleri cebinde nakit olanı harekete geçirdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı Konut Satış İstatistiklerini duyurdu. Türkiye genelinde konut satışları Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 37,3 oranında sert yükseldi. Eylül ayında 140 bin 919 konut satıldı. Konut kredisi faiz oranlarında düşüş için ilk adım gelmesinin ardından ev fiyatlarında beklenen yükselişle vatandaş harekete geçti. Konut fiyatlarının yüksek faizler nedeniyle dip yaptığı dönemin ardından satın almanın cazip hale geldiği döneme geçiş yapıldı.
 - Cezası katlandı: En az 5 bin lira
22 saat 59 dakika önce

Kirayı elden ödeyen kiracı yandı! Cezası katlandı: En az 5 bin lira en yüksek 20 milyon lira

Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi denetimlerini sıklaştırdı. Bu kapsamda kira bedelini elden veren ev sahibi de kiracı da cezaya tabi tutulacak. Kirasını banka ya da PTT aracılığı ile ödemeyene her bir tespit için kira tutarının yüzde 10'u oranında ceza kesilecek. Ceza tutarı beş bin liradan az olamayacak, ceza üst sınırı ise 20 milyon liraya kadar yükseltildi.
Sona Git