Tgrt Haber

2024 altının ‘altın’ yılı mı olacak? İşte altında doğru yatırım yapmanın yolları

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
03 Aralık 2023 10:16 - Güncelleme : 03 Aralık 2023 10:41

Türk halkının vazgeçemediği yatırım aracı altın hala yükselişine devam ediyor. Yılın son günlerine yaklaştıkça altında tırmanış da sürüyor. Uzmanlar 2024 için altının yılı olacağı görüşünde birleşiyor. Peki, altında doğru yatırım yapmanın yolları ne? Gram mı yoksa çeyrek altın mı alınmalı? İşte yatırımcıya altın tavsiyeler

Altın​ tırmanışa geçti. Yatırımcının her dönem sığındığı güvenli liman altında 2024 öngörüleri de gelmeye devam ediyor. Uzmanlar 2024 altın tahminlerinde altının ‘altın’ yılı olacağını görüşünü savunuyor.

FİZİKİ ALIMDA DİKKATLİ OLUN

Altına temas etmek yatırımcıyı mutlu ediyor. Halk güvendiği yerden alıyor, fiyata bakmıyor. Fiziki altın, gram üretme tesisi veya yetkili e-ticaret sitesinden alınırsa, fiyat kontrolü yapılır arada 100-150 TL kayıp önlenir.

ÇEYREK Mİ ALALIM, GRAM MI?

Gram altın​ 24 ayar olarak alınır. Çeyrek altın​ işçilikli 22 ayardır. Avantaj 24 ayarlı gramdadır. Üstelik çeyrek altın eski tarih nedeniyle değer kaybı yaşar. Gramda değer kaybı olmaz.

GRAMDA AYAR FARKINA DİKKAT!

Altında fiyat arttıkça, rafineriler düşük fiyatlı altın üretebiliyor. 1 gram ve katlarında satılan külçe 24 ayardır. Değilse ya gramı ya da ayarı 22 ayara düşürülmüştür. Kuyumcu veya sitelerde 1 gramlık altını düşük görürseniz dikkat! Aradaki rakam uçurumu size mesaj verir. Satıcıdan 24 ayar isteyin.

KREDİ KARTIYLA ALTIN ALIMI

İnternetten tek çekimde alınır. Külçe altın hariç taksit oluyor. Hesap kesim sonrası kartınızla alırsanız nakitinizi 1 ay işletme fırsatınız oluşur. Bu sürede altın artış gösterirse yatırımcı daha çok kazanacaktır. Nakit ve kartla alım arasında 80-100 TL fark olabilir.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...