Tgrt Haber

21 Temmuz 2023 (bugün) akaryakıt fiyatları... Benzin ve motorine zam geldi mi? Güncel akaryakıt fiyatları...

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
21 Temmuz 2023 06:25 - Güncelleme : 21 Temmuz 2023 06:37
21 Temmuz 2023 (bugün) akaryakıt fiyatları... Benzin ve motorine zam geldi mi? Güncel akaryakıt fiyatları...

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma benzin ve motorin fiyatlarını aşağı veya yukarı yönlü olarak sıkça değiştiriyor. Son olarak araç sahiplerini üzen haber motorinden geldi. Yeni zam dün gece yarısı itibariyle pompa fiyatlarına yansıdı. Peki bugün benzin, motorin fiyatında zam var mı? 21 Temmuz 2023 benzin motorin (mazot) fiyatları ne kadar? İşte güncel akaryakıt fiyatları...

Benzin ve motorin fiyatları, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın yanı sıra dövizdeki kur oynamalarının Brent petrol fiyatlarına yansımasıyla değişkenlik gösteriyor. Hal böyle olunca araç sahipleri de benzin ve motorin fiyatlarını yakın takibini sürdürüyor.

MOTORİN FİYATI NE KADAR OLDU?

Akaryakıt fiyatlarıson olarak motorine gelen zamla gündeme geldi. 21 Temmuz Cuma günü itibarıyla motorinde 1 lira 55 kuruşluk zam yapıldı. Zam pompa fiyatlarına gece yarnısından sonra yansıdı. Benzin fiytları ise değişmedi. Motirine zam haberinin ardından akaryakıt filyatları şöyle oldu:

İSTANBUL​, ANKARA​, İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul akaryakıt fiyatları:

İstanbul'da motorinin litre fiyatı: 33.92 TL

İstanbul'da benzinin litre fiyatı: 34.05 TL

İstanbul LPG litre fiyatı: 13,56 TL

Ankara akaryakıt fiyatları:

Ankara'da benzin litre fiyatı: 34,55 TL

Ankara'da motorin litre fiyatı: 32,88 TL

Ankara'da LPG litre fiyatı: 13,99 TL

İzmir akaryakıt fiyatları:

İzmir'de benzin litre fiyatı: 34,56 TL

İzmir'de motorin litre fiyatı: 32,99 TL

İzmir'de LPG litre fiyatı: 13,99 TL

BENZİN MAZOT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Benzin ve motorin fiyatları​ gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı ile hesaplanıyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken de Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirleniyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...