Tgrt Haber

25 yıllık galerici bile şaşkın! İkinci el otomobil satışlarında piyasa durdu

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com
30 Temmuz 2024 10:26 - Güncelleme : 30 Temmuz 2024 10:34
25 yıllık galerici bile şaşkın! İkinci el otomobil satışlarında piyasa durdu

İkinci el otomobil fiyatları son yılların en yüksek seviyesinde seyrediyor. 750 bin TL'nin altında ikinci el araç bulamayan sürücüler, sıfır otomobillere yöneldi. Müşteriler durgunluğu fırsata çevirmek isterken, galericiler, yaşananları sıfır araçlardaki kampanyalara bağladı.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; ikinci el otomobil​ pazarı son beş yılın en durgun haziran ayını yaşanıyor. Bu durum en çok galericileri etkiledi. Piyasada yaşanan durgunluk nedeniyle para kazanamadıklarından yakınan galericiler duruma şaşkın...

SATIŞLAR ÇOK DÜŞTÜ 

25 yıldan fazla galericilik yapanlar bile ilk kez bu kadar durgun bir dönem yaşadıklarını dile getirdi. Temmuz ayı bitmesine rağmen sadece 3-4 satış yapabildiklerini ifade ettiler.

25 yıllık galerici bile şaşkın! İkinci el otomobil satışlarında piyasa durdu - 1. Resim

SIFIR OTOMOBİL​ ÇOK ETKİLİ 

Show Ana Haber’e konuşan galericiler, “Ana sebep krediler. Hem faizlerin yükselmesi hem krediye ulaşılabilirlikteki problemler etkili oldu. Sıfır otomobilde de bir bolluk yaşanıyor. O da ikinci el otomobilin önünü kesmiş durumda” ifadelerini kullandı.

25 yıllık galerici bile şaşkın! İkinci el otomobil satışlarında piyasa durdu - 2. Resim


TÜİK’in verilerine göre haziranda ikinci el otomobil pazarında bir önceki yıla göre yüzde 25’lik daralma oldu. Satılan ikinci el araç sayısı ise 485 bin adet oldu.

25 yıllık galerici bile şaşkın! İkinci el otomobil satışlarında piyasa durdu - 3. Resim

EN UCUZ İKİNCİ EL 750 BİN TL

Galerici Ersin Bakırdöğen ise, “İkinci el piyasasındaki düşüşün en büyük nedeni sıfır araçlarda yapılan kampanyalar. Örneğin 2021 model bir lüks araç 3-4 ay önce 3 milyon civarında bir rakama satılırken, şu anda 2,5 milyon TL civarında. Yüksek faizlerin de düşmesini umuyoruz. Şu an stokta en düşük ikinci el araç fiyatımız 750-800 bin TL bandında” bilgisini paylaştı.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...