Tgrt Haber

Bakan Vedat Bilgin 3600 ek gösterge için tarih verdi: Meclis’e sunulacak...

21 Mart 2022 12:12 - Güncelleme : 21 Mart 2022 12:23
Bakan Vedat Bilgin 3600 ek gösterge için tarih verdi: Meclis’e sunulacak...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek göstergede hangi aşamada olunduğunu açıkladı. Seçimin beklenmeyeceğini belirten Bilgin, Mayıs’ta 3600 ile ilgili teknik çalışmaların bitirilmiş olacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek göstergede hangi aşamada olduklarına ilişkin Dünya Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. 3600 ek gösterge dışında asgari ücret ve Gaziantep’te ilk kez uygulanacak yeni teşvik paketinin detaylarına da değindi.

3600 ek gösterge için seçimin beklenmeyeceğin belirten Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu seneyi işaret ettiğini ve çalışmaların ona göre yürütüldüğünü söyledi.

“MECLİS’E SUNULACAK HALE GETİRİRİZ”

Mayıs’ta 3600 ek göster ile ilgili bütün teknik çalışmaların bitmiş olacağını belirten Bilgin, “Kanun değişikliği gerekiyor, Mayıs’ta bütün çalışmamızı bitiririz, Meclis’e sunulacak hale getiririz, Meclis nasıl uygun görürse gerekli kararlar verilir” dedi.

Bilgin, Kamudaki bürokratik hiyerarşiyi tahrip etmeyen bir 3600 ek düzenlemenin yapılacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belli grupları açıkladığını söyleyen Bilgin, ”Ancak bazı özellikler ve statüler de var. Örneğin, polisler var içinde ama il emniyet müdürü ile aynı gösterge olmuyor. Hemşire ile il sağlık müdürü aynı olmaz. Bunların hepsini ele alıyoruz” dedi.

“İŞ MAYIS AYINDA BİTER”

Yapılacak olan düzenlemenin kamuya ilave bir yük getireceğini belirten Bilgin, “Ama bunun Türkiye’nin bütçe dengelerini, ekonomik sorunlarını ağırlaştığı dönemde getireceği yükü dikkate alacağız. Önümüzde 3 farklı senaryo var kapsam ve maliyete göre. Bütün kamu personelini, statüleri elimizde, aldıkları ücret, emekli ikramiyelerini bildiğimiz tablomuz var. Bunları Sayın Cumhurbaşkanına sunacağız, Mayıs ayında biter yani iş” ifadelerini kullandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...