Tgrt Haber

4 Kasım Cumartesi İstanbul, Ankara ve İzmir’de benzin ve motorin kaç lira?

Editör: İmran Baran / Kaynak: TGRT HABER
04 Kasım 2023 12:01 - Güncelleme : 04 Kasım 2023 12:09
4 Kasım Cumartesi İstanbul, Ankara ve İzmir’de benzin ve motorin kaç lira?

Akaryakıt piyasasında hareketlilik devam ediyor. İndirim ve zam haberlerinin ardından araç sahipleri benzin istasyonlarında kuyruk oluşturuyor. Peki güncel akaryakıt fiyatları ne durumda? benzin ve motorinin litre fiyatı ne kadar? İşte 4 Kasım Cumartesi İstanbul, Ankara ve İzmir’de güncel akaryakıt fiyatları…

İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırıları ve ABD'den gelen veri akışıyla Brent petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor. Artış Türkiye’de akaryakıt fiyatlarında da dalgalanmalara neden oluyor. Araç sahipleri akaryakıt fiyatlarına gelen indirim ve zam haberleriyle birlikte piyasa dalgalanmalarını sıklıkla takip ediyor.Peki üç büyük şehirde fiyat listesi nasıl? İstanbul, Ankara ve İzmir’de güncel akaryakıt fiyatları​ ne kadar? İşte detaylar…

İSTANBUL

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 35,02 TL

Motorin fiyatı: 39,56 TL

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 35,07 TL

Motorin fiyatı: 39,62 TL

ANKARA

Benzin fiyatı: 35,68 TL

Motorin fiyatı: 40,19 TL

İZMİR

Benzin fiyatı: 35,78 TL

Motorin fiyatı: 40,34 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIR?

Türkiye​'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...