Tgrt Haber

4A emekli aylığı hesaplama ekranı erişime açıldı! Maaş sorgusu sistemi kilitledi

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
07 Şubat 2024 11:50 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 12:00
4A emekli aylığı hesaplama ekranı erişime açıldı! Maaş sorgusu sistemi kilitledi

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam farklarının yatırılmasının ardından SGK zamlı emekli maaşlarını ve güncellenen kök maaş bilgilerini e-Devlet sistemine kaydetti. SGK tarafından 4A emekli aylığı hesaplama ekranının erişime açılmasıyla birlikte sistemde yoğunluk oluştu. “Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?” sorusu yoğunluk kazandı.

Tüm emeklilerin maaşlarının eşitlenmesi ile birlikte oluşan zam farkı hesaplara yatırılmaya başlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu, emeklinin kök maaş hesabını yaparak güncel yeni tutarları e-Devlet sisteminde erişime açtı.

Milyonlarca kişinin aklında yeni kök maaş hesabı yer alıyor. 4C, 4B, 4A Emekli Aylık Bilgisi Hesaplama ekranı SGK’da erişime yeniden açılmasıyla birlikte kök maaşını merak edenler sistemi kilitledi. E-Devlet’te yer alan SGK sistemi yoğunluk nedeniyle hizmet dışı kaldı.

2024 yılı ocak dönemi emekli aylık artışının ardından emekliliğine kısa bir süre kalan milyonlarca çalışan ‘Emekli olunca ne kadar maaş alırım?’ sorgusu yapmaya başladı.

EMEKLİ AYLIĞI HESAPLAMA E-DEVLET’TEN GÖRÜLEBİLİYOR

2024 yılı ocak haziran dönemini kapsayan aylık artışı ile birlikte SGK güncel artışı sisteme yükledi. Uygulama bir süre hizmet vermedi. Zam farklarının ödenmesiyle birlikte uygulama SGK tarafından bugün itibarıyla hizmet vermeye başladı.

SGK tarafından e-Devlet üzerinden uygulamaya konan "4A Emekli Aylık Bilgisi Hesaplama" ekranından, çalışmaya devam edenler emekli olduktan sonra alacakları maaşlarını hesaplayabiliyor. Emeklilik​ tarihi ve maaş tutarı sigortalılık başlangıcı, prim ödeme gün sayısı ve yaş gibi pek çok kritere göre değişiklik gösteriyor. Hem SGK’nın kendi sitesinden hem de e-Devlet üzerinden emeklilik tarihi ve olası maaş miktarı hesaplanabiliyor. Emekli maaşı​ hesaplaması uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sayfasından görüntülenebiliyor.

4/A EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

4/B EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

4/C EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...