Tgrt Haber

Merkez Bankası kararının ardından mevduat faizi çok kazandıracak! 500 bin TL'nin getirisi uçtu

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
23 Temmuz 2024 16:52 - Güncelleme : 24 Temmuz 2024 10:02
Merkez Bankası kararının ardından mevduat faizi çok kazandıracak! 500 bin TL'nin getirisi uçtu

Merkez Bankası faiz kararı sonrası mevduat faizleri yükseldi. Bankalar faiz kararının ardından oranlarını güncelledi. 500 bin liranın ne kadar faiz verdiği belli oldu. Mevduat faizlerinin 32 günlük getiri oranları uçuşa geçti.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararını açıklamasının ardından gözler mevduat hesaplamalarına çevrildi. Merkez Bankası faizi sabit tuttu. Bankaların mevduat faizlerinin 32 günlük getiri oranları güncellendi. 

500.000 TL 32 gün vadeli mevduat hesabı başvurusu yapanlar paraya para demiyor. İşte son güncellemelere göre 500 bin liranın aylık faiz getirisi.

500 BİN TL'NİN FAİZ GETİRİSİ UÇTU

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, temmuz ayına ilişkin politika faizi kararını açıkladı.

TCMB'nin faiz politikası, TL mevduat faizlerinde gözle görülür bir artışa yol açarak tasarruf sahiplerinin dikkatini çekerken, bankalar arasındaki rekabet de giderek arttı.

TCMB'nin, bankaları Kur Korumalı Mevduat (KKM) hacimlerini azaltmaya ve standart TL mevduata geçmeye zorlayan düzenlemeleri, TL mevduat faizlerindeki yükselişte belirleyici bir rol oynuyor. 

500 bin TL'nin faizi uçtu! Merkez Bankası kararının ardından yeni mevduat getirileri çok kazandıracak - 1. Resim

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu 23 Temmuz'da yaptığı toplantı sonrası politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Karar sonrası en çok merak edilen konulardan biri de bankaların mevduat faizleri oldu.

MEVDUAT FAİZLERİNDE SON DURUM

Bankaların mevduat faizlerinin getirisi uçtu.

TCMB'den beklenen yeni önlemler ve bilanço düzenlemeleriyle, mevduat getirilerindeki artışın yıl sonuna kadar devam etmesi öngörülüyor.

500 bin lirasını vadeye bağlayan bir mudi ay sonunda 21 bin liraya kadar net faiz getirisi, 1 milyonunu bağlayan mudi ise 42 bin lira faiz getirisi elde ediyor.

İşte banka banka 500 bin TL'nin mevduat faizi getirisi:

500 bin TL'nin faizi uçtu! Merkez Bankası kararının ardından yeni mevduat getirileri çok kazandıracak - 2. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...