Tgrt Haber

5000 TL emekli ikramiyesi hesaplara geçiyor! İşte SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı ödeme tarihleri

Editör: İmran Baran / Kaynak: TGRT HABER
11 Kasım 2023 10:53 - Güncelleme : 11 Kasım 2023 14:33
5000 TL emekli ikramiyesi hesaplara geçiyor! İşte SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı ödeme tarihleri

Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle bir kereye mahsus ve çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin TL emekli ikramiyesi hesaplara yatırılmaya başlandı. Bakanlık, SGK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve SSK emeklileri için belirlenen ödeme tarihlerini açıklamıştı. Milyonlarca emeklinin rahat nefes almasını sağlayacak ikramiye emeklilik tahsis numaralarına göre ödenecek. Peki, hangi emekli ne zaman ikramiyesini alacak?

Cumhuriyetin 100. Yılına özel olarak verilecek çalışmayan emeklilere 5 bin TL emekli​ ikramiyesinde bekleyiş sona erdi. 12,2 milyon emekliyi kapsayan ikramiye​ ödemeleri bugün başlıyor. Bir kereye mahsus çalışmayan emeklilere ödenecek ikramiyelerde paralar hesaplara yatırılmaya başlandı.

ÖDEMELER AYLIK TARİHLERİNE GÖRE DEĞİŞİYOR

Bir kereye mahsus olarak yatırılacak olan 5 bin TL tutarındaki ikramiye için ödeme tarihi merak ediliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ödeme tarihlerini duyurdu. Ödemeler, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında aylık alanların ödeme günlerine göre değişiyor. 

DUL VE YETİMLER DE HİSSESİ ORANINDA ALABİLECEK

Bakanlığın yaptığı açıklamalar doğrultusunda ödemeler çalışmayan emeklilere bin lira olarak uygulanacak. Hayatını kaybetmiş emeklilerin maaşlarını alan dul ve yetimlere ise aylıktaki hissesi oranının ödeme yapılacak.

5000 TL EMEKLİ İKRAMİYE ÖDEME GÜNLERİ 

Bakanlık tarafından açıklanan ödeme takvimine göre ödemeler tahsis numaralarına göre gün gün yatırılacak. Buna göre,

SSK kapsamında aylık alanlardan aylık ödeme günü 17, 18, 19 olanlara 11 Kasım,

20, 21, 22 olanlara 12 Kasım,

23, 24, 25, 26 olanlara 13 Kasım,

BAĞ-KUR ve emekli sandığı kapsamındakilere ise 14 Kasım’da ödemeleri yapılacak.

CUMHURİYET BAYRAMI​ HEDİYESİ OLARAK DUYURULMUŞTU

İkramiyeyi ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, duyurmuştu. Erdoğan; "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Bütçemize maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak." ifadelerini kullanmıştı.

KİMLER 5 BİN TL İKRAMİYE ALAMAYACAK?

1-31 Ekim 2023 arası herhangi bir tarihte, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dahil, çalışması olanlar veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar ödeme kapsamında olmayacak.

Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara, en fazla ödemeye imkan veren bir dosya üzerinden ödeme yapılacak.
Yersiz yapıldığı anlaşılan ödemeler, ilgilinin varsa almakta olduğu gelir veya aylıklarından yüzde 25 oranında kesilerek, yoksa genel hükümlere göre geri alınacak.

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...