Tgrt Haber

6 bin kişiye iş sağlayacak projeye CHP‘li belediyeden engel

05 Haziran 2015 06:40
6 bin kişiye iş sağlayacak projeye CHP‘li belediyeden engel

6 bin kişiye istihdam sağlayacak Ataköy’deki Mega Yat Projesi’ne CHP’li Bakırköy Belediyesi taş koyuyor. Seçime 5 gün kala proje hakkında asılsız demeçler veren Belediye Başkanı yatırımcıları da isyan ettirdi.

İSTANBUL’U dünyanın önde gelen turizm merkezlerinden biri haline getirmeye büyük katkı sağlayacak 1.5 milyar dolarlık Mega Yat Projesi siyaset engeline takıldı. Dati Yatırım Holding tarafından Ataköy’de yapımı süren projeye 5 milyon 950 bin TL ruhsat harcı karşılığında onay veren CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı’nın buna karşın 3 gündür bazı yayın organlarına verdiği "Deniz içinde 140 bin metrekarelik alana ruhsatsız dolgu yapılıyor" demeçleri yatırımcıları da isyan ettirdi.

KASITLI YAPILDI

Proje hakkındaki yanlış algıyı kırmak için bir basın toplantısı düzenleyen Dati Yatırım Holding İcra Kurulu Başkanı Gökhan Kıran, yapılan haberlerde yasal hiçbir eksikliği bulunmayan Mega Yat Projesi hakkında olumsuz bir hava estirilmek istendiğini belirterek, 6 aydır süren inşaatın seçimler öncesi gündeme getirilmesini kasıtlı bulduklarını söyledi.

12 kurumdan onay aldı

Bakırköy Belediyesi’nden 14 Kasım 2014 tarihinde alınan ruhsatla çalışmalara başladıklarını belirten Kıran, "Bülent Kerimoğlu’nun ruhsat almadığımızı söylemesini kınıyoruz. Yatırımcı olarak katledilmeye çalışılıyoruz" dedi. ÇED Raporu için 12 kurumdan görüş ve onay alındığına dikkat çeken Kıran, “Bu kurumlardan biri de Bakırköy Belediyesi" dedi. Projenin çevreye zarar verdiği iddialarına da yanıt veren Kıran, 500 dönümlük arazinin yüzde 40’ının yeşil alandan oluşacağını söyledi.

Kıyıları halka açacak

Proje, aynı anda yaklaşık 400 mega yatın İstanbul’a bağlanmasına imkan sağlayacak. Günde ortalama 100 bin kişi bu yaşam alanını ziyaret edecek. Halkın kıyılardan daha çok faydalanmasını sağlayacaklarını dile getiren Kıran, "Bu proje İstanbulluları denizle buluşturacak" dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
1997 5 Haziran 2015 13:49

Su chp zihinli hainlerden bi kurtulamadik

Sonraki Haber Yükleniyor...