Tgrt Haber

65 yaş üzeri ücretsiz ulaşımda yeni dönem! Kısıtlama kararı alındı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
15 Ekim 2023 17:30 - Güncelleme : 15 Ekim 2023 17:41
65 yaş üzeri ücretsiz ulaşımda yeni dönem! Kısıtlama kararı alındı 

65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz toplu taşımayı kullanma hakkı konusundaki tartışmalar devam ediyor. Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, sadece belirli günlerde ücretsiz yolcu taşınacağına yönelik karar aldıklarını açıkladı. 

Sürekli artışta olan akaryakıt fiyatları​ özel halk otobüsleri birliğini harekete geçirdi. Daha önce 65 yaş üstü vatandaşları ücretsiz otobüse almayacaklarını belirten Özel Halk Otobüsleri Birliği bu sefer başka bir yönteme gitti. 

Geçtiğimiz haftalarda Özel Halk Otobüsleri Birliği 15 Ekim'de 'ücretsiz' uygulamasını sonlandıracağını açıklamıştı. Belediyelerden gelen tepkiler üzerine karardan vaz geçmiş ve normale dönmüşlerdi. 

KISITLAMAYLA GERİ DÖNÜYORLAR 

NTV'de yer alan habere göre, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, Türkiye​ genelinde faliyet gösteren özel halk otobüslerinin ayın 1’i ile 4’ü arası ücretsiz yolcu taşıyacağını söyledi.

Soydaş, "Türkiye genelindeki tüm özel otobüsleri yalnızca ayın 1’i ile 4’ü arası ücretsiz yolcu taşıyacak. Geriye kalan 26 gün taşımayacak" diye konuştu. 

Şehit aileleri, gazi aileleri, emniyet mensupları ve basın mensuplarının ise ücretsiz taşımadan sürekli olarak yararlanabileceği aktarıldı. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet Reşit Azbaş 18 Ekim 2023 20:37

65 yaşıma 3 ay kaldı bende ücretsiz ulaşım hakkına sahip olmak isterim fakat Ö.H.O.isletmesine hak veriyorum bu insanlar da para kazanmak zorunda.burada görev T.C.devletine düşüyor. çözüm ya yakıt desteği verecekler yada parasal katkı yapacaklar.

Oktay Sevinçler16 Ekim 2023 15:49

Belediye otobüslerinde hiç olmazsa haftada 3 gün ücretsiz yolculuk olsa daha iyi olurdu...

Yusuf16 Ekim 2023 11:41

69 yaşımdayım hiç bedava binmem..

Sonraki Haber Yükleniyor...