Tgrt Haber

8 milyarlık açığa tahvil alımı formülü! BES kararı sonrası Merkez Bankası duyurdu

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
15 Şubat 2023 11:46 - Güncelleme : 15 Şubat 2023 11:54
8 milyarlık açığa tahvil alımı formülü! BES kararı sonrası Merkez Bankası duyurdu

BES’te devlet katkısı fonlarının hisse senedine yapacağı yatırımlarda artışa gidilerek yüzde 10’dan yüzde 30’a çıkarıldı. Alınan karara göre yeni düzenleme sonrası ortaya çıkan likidite açığı 8 milyar TL'ye kadar tahvil alımı ile kapatılacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Bireysel Emeklilik Sistemi​'nde (BES) yapılan düzenlemeye uyum için bugün Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) ve Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama Anonim Şirketi (HMVKŞ) tarafından ihraç edilen kira sertifikaları için bankalar aracılığıyla doğrudan alım gerçekleştirecek.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

4 Şubat 2023 tarih ve 32104 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bireysel Emeklilik Sisteminde Devlet Katkısı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Devlet katkısının yatırıma yönlendirilmesi hususunda yapılan düzenlemeye uyum sağlanabilmesini teminen, TCMB​ tarafından 15.02.2023 tarihinde (bugün) 15.00 – 16.00 saatleri arasında bir iş günü sonra valörlü olarak kotasyon yöntemiyle DİBS​ ve HMVKŞ tarafından ihraç edilen kira sertifikaları için bankalar aracılığıyla doğrudan alım gerçekleştirilecektir. Kotasyon konusu aşağıdaki kıymetlerin fiyat ve miktar bilgileri saat 15.00'da ilan edilecektir.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...