Tgrt Haber

A101 ayçiçek yağı fiyatları ne kadar? Ayçiçek yağı fiyatları artacak mı?

06 Mart 2022 17:48 - Güncelleme : 06 Mart 2022 17:54
A101 ayçiçek yağı fiyatları

Ayçiçek yağı fiyatları Rusya Ukrayna Savaşı nedeniyle arttı. Stok yetersizliği ve tedarikte aksama iddiaları endişeye neden olurken Tarım ve Orman Bakanlığı süreci takip ettiklerini ve sıkıntı yaşanmayacağını vurguladı. Vatandaşlar en uygun yağı satın almak için araştırma yaparken ‘A101 Ayçiçek yağı fiyatları ne kadar?’’ sorusun odaklandı.

A101 ayçiçek yağı fiyatları

Rusya Ukrayna Savaşının yol açtığı yağ krizi devam ederken vatandaşlar zamlı fiyatlar öncesi en uygun yağı almak için araştırma yapıyor. Uygun zincir marketler arasında öne çıkan A101 ayçiçek yağı fiyatları ile gündeme geldi. İşte güncel A101 Ayçiçek yağı fiyatları…

A101 AYÇİÇEK YAĞI FİYATLARI NE KADAR?

Ayçiçek yağı fiyatları Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle arttı. Savaş gerginliği piyasaları altüst ederken Ayçiçek yağı fiyatları sert yükselen gıda fiyatları arasında yerini aldı. İthalatın aksaması durumunda uzmanlar kişi başı yıllık yağ tüketimi 5 litre azalabileceğini ifade etti. Ayçiçek yağı fiyatları markete göre farklılık gösterirken vatandaşlar en uygun yağı almak için ucuz zincir marketlere yöneldi. A101 çeşitli markaları diğer zincir marketlere göre daha uygunu satması nedeniyle sık sık tercih ediliyor. İşte güncel A101 Ayçiçek yağı fiyatları:

  • Yudum Ayçiçek Yağı 1 litre 30,90 TL
  • Yudum Ayçiçek Yağı 2 litre 74,90 TL
  • Yudum Ayçiçek Yağı 3 litre 96,50 TL
  • Vera 1 litre ayçiçek yağı 29,00 TL
  • Vera 2 litre ayçiçek yağı 55,00 TL

A101 ayçiçek yağı fiyatları ne kadar? Ayçiçek yağı fiyatları artacak mı?

AYÇİÇEK YAĞI KRİZİ DEVAM EDECEK Mİ?

Rusya Ukrayna krizi nedeniyle ayçiçeği ve ham yağ ithalatında aksaklık yaşandı. Rus limanlarından yağ yüklü 16 Türk gemisinin çıkışına izin verilmemesi stokları olumsuz yönde etkileyeceği belirtildi. Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil,kısa süre önce 1400 dolar olan yağ fiyatlarının uluslararası piyasalarda 2 bin dolara ulaştığına dikkati çekti.

Büyükhelvacıgil aynı zamanda Türkiye'nin yağ stoklarının halkın ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğunu da duyurdu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ise Ayçiçek yağı hakkında ‘’Ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünlerinde yeterli stok bulunmadığı yönünde paylaşılan bilgiler doğru değildir. Gerekli tedbirler alınmıştır. Ülkemizin yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunmaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyin. Endişe edilecek bir durum söz konusu değildir’’ ifadelerini kullandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...