Tgrt Haber

AB yeniden yapılandırma için düğmeye bastı: Türkiye'ye 1 milyar euro verecek

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
20 Mart 2023 17:12 - Güncelleme : 20 Mart 2023 17:20
AB yeniden yapılandırma için düğmeye bastı: Türkiye'ye 1 milyar euro verecek

Avrupa Birliği'nin (AB) yürütme organı Avrupa Komisyonu, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ortaya hasarın giderilmesi adına Türkiye’ye maddi destek verileceğini açıkladı. AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen "Avrupa Komisyonu deprem sonrası yeniden yapılanma için Türkiye'yi 1 milyar avro ile destekleyecek" dedi.

Kahramanmaraş depremleri​ sonrasında Avrupa Komisyonu​, yeniden yapılanma için Türkiye​'ye 1 milyar Euro (1,07 milyar dolar) vereceğini açıkladı. Konuya dair açıklama yapan Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen​ "Yeniden yapılanma için seferber olmamız lazım" açıklamasını yaptı.

SEFERBER OLMAMIZ LAZIM

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Türkiye’ye yönelik olarak yaptığı açıklamada "Kış sürerken, milyonlar şu anda evsiz (durumdalar) ve çadırlarda yaşıyorlar. Yeniden yapılanma için seferber olmamız lazım. Evler, okullar ve hastaneler depreme karşı en yüksek güvenlik standardında yeniden inşa edilmeli. Su, sanitasyon ve diğer önemli altyapı tesisleri onarılmalı. Kamu hizmetleri ve işletmeleri yeniden başlamak için sermayeye ihtiyaç duyuyor; bu sayede insanlar geçimlerini sağlayabilirler" ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı (UNDP) yetkilisi, Türkiye'deki depremlerin yarattığı hasarın 100 milyar doları aşacağını belirtmişti.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...