Tgrt Haber

ABD Başkanında borç limiti açıklaması: Önümüzdeki 2 gün çok önemli

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
14 May 2023 13:59 - Güncelleme : 14 May 2023 14:03
ABD Başkanında borç limiti açıklaması: Önümüzdeki 2 gün çok önemli

ABD ekonomisinde bir süredir devam eden borç limiti krizine ilişkin ABD Başkanı Joe Biden’dan açıklama geldi. Biden henüz kritik noktaya gelinmediğini söyledi.

ABD​ Başkanı Joe Biden​, ABD hükümetinin borç limitinin yükseltilmesi konusunda Kongre​ ile görüşmelerin devam ettiğini ifade ederek önümüzdeki iki gün içinde süreç hakkında daha fazla bilgi sahibi olunacağını açıkladı.

ÖNÜMÜZDEKİ 2 GÜN ÇOK ÖNEMLİ

Joint Base Andrews'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Biden "İlerleme kaydedildiğini düşünüyorum. Fakat henüz kırılma anına gelmedik. Önümüzdeki iki gün içinde daha fazla şey öğreneceğiz" dedi. Biden'ın önümüzdeki hafta başında Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Kevin McCarthy​ ve diğer kongre liderleriyle bir araya gelerek müzakerelere devam etmesi bekleniyor.

KAYNAKLAR 1 HAZİRANA KADAR TÜKENEBİLİR

Liderler, heyetlerin görüşmelere devam etmesine olanak sağlamak için cuma günü planlanan bir toplantıyı iptal etmişti. Biden ve McCarthy'nin yardımcıları, hükümetin 31,4 trilyon dolarlık borç tavanını yükseltme görüşmeleri ilerledikçe federal harcamaları sınırlamanın yollarını ele almaya başladılar. Hazine Bakanlığı, temsilcilerin ülkenin borç tavanını yükseltmemesi halinde 1 Haziran'a kadar federal kaynakların tükenebileceğini belirtiyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...