Tgrt Haber

ABD çekirdek enflasyon verisi beklentilerin altında kaldı!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com
27 Eylül 2024 17:07 - Güncelleme : 27 Eylül 2024 17:22
ABD çekirdek enflasyon verisi beklentilerin altında kaldı!

FED faiz kararlarını yakında ilgilendiren ABD çekirdek enflasyon verisi beklentilerin altında arttı. Üç ayın en düşük seviyesine gelen çekirdek enflasyon verisi ağustosta yüzde 0,1, yıllık bazda yüzde 2,7 arttı.

Küresel piyasalar tarafından yakından takip edilen ve ABD Merkez Bankası​'nın kararlarını belirleyen çekirdek enflasyon​ verisi belli oldu. PCE ağustosta yüzde 0,1, yıllık bazda yüzde 2,7 arttı.

3 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİ

Fed​'in enflasyon göstergesi olarak takip ettiği gıda ve enerji kalemlerinin dışarıda tutulduğu çekirdek kişisel tüketim harcamaları belli oldu. Çekirdek  PCE aylık bazda üç ayın en düşük seviyesini gördü. Çekirdek PCE'nin ağustosta aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda yüzde 2,7 artması bekleniyordu.

FED'in gelecek toplantıda  kasım ayında Fed'den 25 baz puan ve 50 baz puan faiz indirimi​ beklentisi yüzde 50-50 düzeyinde bulunuyor. 

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe27 Eylül 2024 17:38

Bakalım faizleri nasıl etkiler artık bi şey değişmeyecek mi ?

Sonraki Haber Yükleniyor...