Tgrt Haber

ABD çekirdek enflasyon verisi belli oldu

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com
26 Temmuz 2024 15:38 - Güncelleme : 26 Temmuz 2024 16:08
ABD çekirdek enflasyon verisi belli oldu

ABD Ticaret Bakanlığı, FED faiz indirim kararlarını yakından ilgilendiren enflasyon verilerini açıkladı. Çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, aynı dönemde aylık bazda yüzde0,2 ve yıllık bazda yüzde 2,6 arttı.

ABD Merkez Bankasının (Fed) enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı enflasyon verisi belli oldu. Ülkede kişisel gelirler, Haziran'da bir önceki aya kıyasla yüzde 0,2 artış gösterdi.

BEKLENTİLERE PARARLEL GELDİ

Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ise Haziran'da aylık bazda yüzde 0,3 arttı. Söz konusu dönemde kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin aylık bazda yüzde 0,3 artması öngörülüyordu. Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi Mayıs'ta yüzde 0,2 artmıştı.

ABD Merkez Bankasının (Fed) enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı gıda ve enerji kalemlerinin hesaplama dışı tutulduğu çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, aynı dönemde aylık bazda yüzde 0,2 ve yıllık bazda yüzde 2,6 arttı. Beklenti aylık olarak yüzde 0,2, yıllık olarak 2,5 artış göstermesi yönündeydi.

Piyasa beklentilerine paralel artış kaydeden çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, Mayıs'ta aylık yüzde 0,1 ve yıllık yüzde 2,6 artmıştı.

 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...