Tgrt Haber

ABD devi BofA’dan ralli uyarısı: Borsalar 2024'ün ilk çeyreğinde zarar görecek

08 Aralık 2023 16:28 - Güncelleme : 08 Aralık 2023 16:34
ABD devi BofA’dan ralli uyarısı: Borsalar 2024'ün ilk çeyreğinde zarar görecek

ABD'li dev bankadan borsa uyarısı geldi. BofA stratejisti Michael Hartnett'in yayımladığı yatırımcı notunda tahvillerde yaşanacak bir ralliye dikkat çekilirken 2024 yılının ilk çeyreğinde küresel borsa endekslerinin zarar göreceği öngörüsü paylaşıldı.

Amerika’nın en büyük ikinci bankası Bank of America​'dan (BofA) 2024’ün ilk çeyreği için zarar tahmini geldi. BofA'dan Michael Hartnett'e göre, tahvillerde yaşanacak bir ralliyle beraber, küresel borsa endeksleri 2024 yılının ilk çeyreğinde zarar görecek.

BofA STRATEJİSTİ "SERT İNİŞ" UYARISI

S&P 500 bu yıl yaklaşık yüzde 19 yükselirken bile düşüş eğilimini sürdüren stratejist, düşük getirilerin mevcut çeyrekte hisse senedi kazançlarının ana katalizörlerinden biri olduğunu söyledi. Ancak, yüzde 3'e doğru daha fazla bir düşüş ekonomi için "sert iniş" anlamına gelecektir.

BofA 'NIN ÖZEL BOĞA VE AYI SİNYALİ EN BÜYÜK HAFTALIK SIÇRAMASINI YAPTI

Hartnett yayınladığı yatırımcı notunda, "düşük getiri = yüksek hisse senedi" söyleminin "düşük getiri = düşük hisse senedi" olarak değişeceğini yazdı.

Hartnett, duyarlılık göstergelerinin de artık risk varlıklarında daha fazla artışı desteklemediğini söyledi. BofA'nın özel boğa ve ayı sinyali 6 Aralık'a kadar olan haftada 2,7'den 3,8'e yükseldi ve Şubat 2012'den bu yana en büyük haftalık sıçramasını yaptı.

Kaynak: ekonomim

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...