Tgrt Haber

ABD TÜFE verisi öncesi altında temkinli seyir: İşte destek ve direnç seviyeleri

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
10 Ağustos 2023 11:12 - Güncelleme : 10 Ağustos 2023 11:18
ABD TÜFE verisi öncesi altında temkinli seyir: İşte destek ve direnç seviyeleri

Fed faiz kararlarını etkileyen ABD TÜFE verisi altın fiyatlanmaları için kritik öneme sahip. Baskı altında olan ons 1.930 doların gerisinde kalırken gram altında temkinli seyir devam ediyor. Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 1.669 lira seviyesinden işlem görüyor.

Dün dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının yüzde 0,1 üstünde 1.673 liradan tamamladı. Yeni güne ekranlarda 1.668 TL’den başlayan gram Kapalıçarşı’da 1.720 TL seviyelerinden alınıyor. 

ONS TARAFINDAN SAKİN SEYİR

Altın piyasaları ABD TÜFE​ verilerine odaklanırken ons tarafında temkinli seyir devam ediyor. Altının ons fiyatı, şu sıralarda yüzde 0,3 artışla 1.920 dolardan işlem görüyor. ABD tüketici fiyat endeksi raporu perşembe günü, üretici fiyat endeksi raporu ise ertesi gün açıklanacak.  Her iki veri de piyasalar üzerinde etkili olacak. 

FED POLİTİKA FAİZİNİ DEĞİŞTİRMEYECEK

Küresel piyasalar dünya genelinde para politikalarına yönelik endişelerle karışık bir seyir izlerken, gözler bugün ABD'de açıklanacak enflasyon verisine çevrildi. Para piyasalarındaki fiyatlamalara göre, Fed'in büyük ihtimalle politika faizini değiştirmeyeceği öngörülürken, ABD'de açıklanacak enflasyon verilerinin söz konusu fiyatlamalarda oynaklığı artırabileceği belirtiliyor.

ENFLASYON VERİSİ BUGÜN AÇIKLANACAK

ABD TÜFE verisinin yıllık %3,3, aylık ise %0,2 olarak gelmesi bekleniyor. ABD'de enflasyon haziran ayında yıllık yüzde 3'e geriledi. Ekonomistlerin aylık beklentisi yüzde 0,3 iken yıllık beklentisi yüzde 3,1 olarak belirtilmişti. Gelen veriler beklentilerden daha iyi gelerek, ekonomide düzelme sinyali verdi.

GRAM ALTINDAN DİRENÇ VE DESTEK SEVİYELERİ

Ahlatcı Yatırımın altın bülteninde yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verildi: Yurtiçinde gram altın fiyatları​ 1670TL direncinin üzerinde tutunmakta zorlanıyor. Dün 1670TL seviyesinde güne başlayan gram altın​ kapanışını 1663TL seviyesinde gerçekleştirdi. Ons altın​ 1920 dolar seviyesinde fiyatlama görürken kur tarafında ise 27TL’nin hafif üzerinde fiyatlama gözleniyor.

Fiyatlamalara etki edebilecek veriler tarafına baktığımızda ise bugün ABD’de açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamları önemli olacak.
Direnç noktası 1670TL takip edilirken bu seviye üzerinde 1675TL ve 1680TL seviyeleri izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 1665TL noktası, bu seviye altında fiyatlama için ise 1660TL ve 1655TL destek bölgeleri takibimizde olacak.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...